Page 17 of 31 FirstFirst ... 71213141516171819202122 27 ... LastLast
Results 321 to 340 of 610
Like Tree1Likes
  1. #321  
    Also, by the way: I'm getting so frustrated with the GPS performance on this PrePlus that I'm just about ready to punch a kitten.(*)

    Has anyone heard *anything* from VZ or Palm about this, and what they're doing to address it?

    (*) no, I wouldn't *actually* punch a kitten.
  2. #322  
    I understand now, thanks

    1.2 must have wiped out the usbpass, hence my error

    (aka anything above 1.2 adds usbdiag, anything below 1.2 does not have usbpass)
  3. #323  
    Quote Originally Posted by trim81 View Post
    @jonadddia84..

    could you tell me the steps you performed to be able to get into usbpass in 1.4?

    Did you doctor down to 1.2 or 1.3?

    finally, did you over the air update to 1.4?

    did you install any usbpassthrough patches along the way?

    I OTA'd originally to 1.4. Installed USB passthrough patch. Applied GPS hack with no problems whatsoever (after retrieving msl for my replacement phone).

    I then bricked the phone and doctored direct to 1.4. Installed usb passthrough patch. Checked GPS settings in service programming and nothing had changed.
  4.    #324  
    Quote Originally Posted by jhoff80 View Post
    For me, I applied this in 1.3.5.1. After updating to 1.4.0, I went into QPST, read from phone, and it was still set up that way.

    I also just did a full reset, and then a webOS Doctor directly to 1.4.0, and after going into QPST, again, it was still set up as detailed in this thread.

    Hopefully that means Palm won't overwrite these settings in any future updates or webOS Doctors.
    I updated to 1.4, decided I wanted to doctor it to reset some broken patches (my own fault, didn't uninstall them before the last update). After doctoring I installed my USBPASS patch and verified that the settings stuck. Looks like Palm did not step on them this time.


    Quote Originally Posted by trim81 View Post
    is the usb diag patch from ebag working in 1.4?
    Patch works fine for me. Tested on a fresh 1.4 install.

    Quote Originally Posted by swinokur View Post
    Also, by the way: I'm getting so frustrated with the GPS performance on this PrePlus that I'm just about ready to punch a kitten.(*)

    Has anyone heard *anything* from VZ or Palm about this, and what they're doing to address it?

    (*) no, I wouldn't *actually* punch a kitten.
    As far as I've seen, no one has done a ton of troubleshooting on this. I don't even think anyone has gone into QPST to check the settings there.

    Wanna try that?



    Something new I noticed....

    Have DIAG turned on, and was installing WebOS patches. After about the 5th patch, I went WTFmate^^

    Quote Originally Posted by Ebag333 View Post
    • There are four USB "ports" available, on USB PORT 1 or USB PORT 2 (either one works) assign DIAG. (Note: this will disable internet on the phone until you've unassigned this.)
    Looks like in 1.4 enabling DIAG mode no longer disables your 'net connection.
  5. #325  
    Quote Originally Posted by Ebag333 View Post
    As far as I've seen, no one has done a ton of troubleshooting on this. I don't even think anyone has gone into QPST to check the settings there.
    I've done *some* testing, but I dont know nearly enough about GPS to be an incredibly useful tester. (I dont, for example have another GPS device here that will show me how many satellites can be seen from my window, etc.)

    That said: I went back into QPST in 1.4 and checked my settings. All the settings that were previously set were still set. (I think it would be surprising if the OS upgrading would make a change to the phone - that seems like a pretty dicey proposition, you wouldnt want an OS upgrade to break the phone section).

    I noticed that there is a VZNavigatorService running on the PrePlus. (I'm sure it was there in 1.3.5.1 as well). Curious, I went into /etc/event.d and moved its startup script out of the way. This had the effect of making the VZNavigator app stop working - and also appeared to stop the GPS working as well. (at least all of the normal post-reboot "bump the gps to make it work" tricks didn't have any effect.)

    I wonder if there is a similar service running on Sprint phones to enable the GPS hardware to talk to WebOS...
  6.    #326  
    Quote Originally Posted by swinokur View Post
    I noticed that there is a VZNavigatorService running on the PrePlus. (I'm sure it was there in 1.3.5.1 as well). Curious, I went into /etc/event.d and moved its startup script out of the way. This had the effect of making the VZNavigator app stop working - and also appeared to stop the GPS working as well. (at least all of the normal post-reboot "bump the gps to make it work" tricks didn't have any effect.)
    That's interesting. I wouldn't think that the Navigator service would control that.


    Quote Originally Posted by swinokur View Post
    I wonder if there is a similar service running on Sprint phones to enable the GPS hardware to talk to WebOS...
    I'm in the process of diffing the WebOS Doctor's for Sprint and Verizon, so far there are surprisingly few changes. I wonder if a dump of the filesystem would show something different.

    Unfortunately I don't have access to a Pre Plus, so someone else would have to e-mail me a copy....
  7. #327  
    Quote Originally Posted by Ebag333 View Post
    That's interesting. I wouldn't think that the Navigator service would control that.




    I'm in the process of diffing the WebOS Doctor's for Sprint and Verizon, so far there are surprisingly few changes. I wonder if a dump of the filesystem would show something different.

    Unfortunately I don't have access to a Pre Plus, so someone else would have to e-mail me a copy....
    Didn't they post the direct links to the different doctors on the main page of P|C the other day?
  8. #328  
    I need the drivers for the Reduced CDC Abstract Control Model (R-ACM) and Generic Serial. I cant seem to have them installed with the drivers provided with the first post. Im running 1.4 and ive never done this attempt before. Help?
    Gustavo Guillen
    Cinnabar Corporation - Cinnabar Custom Computers - Cinnabar Computer Repairs
    Sprint Palm Pre August 2009 - July 2011
    HP TouchPad 32GB Since July 2011
    Sprint HTC EVO 3D Since July 2011

    My contributions to PreCentral:
    INCREASE The SPEED of your EVDO Connection!
  9.    #329  
    Quote Originally Posted by swinokur View Post
    Didn't they post the direct links to the different doctors on the main page of P|C the other day?
    Yup and that's where I got them from. There's not many differences in the packages, nothing that I found to explain why GPS would function differently on the Pre Plus than the Pre.

    I'm curious to see the live file system to see if there's something in there that can explain it.
  10. #330  
    Quote Originally Posted by Ebag333 View Post
    Yup and that's where I got them from. There's not many differences in the packages, nothing that I found to explain why GPS would function differently on the Pre Plus than the Pre.

    I'm curious to see the live file system to see if there's something in there that can explain it.
    Aaah, I think I get it. (I thought the Doctor files had .zips in them that *were* the file systems, but perhaps not?)

    do you just want a .tar.gz of / or just certain subdirectories?
  11.    #331  
    Quote Originally Posted by swinokur View Post
    Aaah, I think I get it. (I thought the Doctor files had .zips in them that *were* the file systems, but perhaps not?)
    They do, but I'm not sure how much of that actually ends up on the device in the form you see in the Doctor. Certainly nothing that I saw (and I could have easily missed something) would point towards GPS being setup differently.

    Quote Originally Posted by swinokur View Post
    do you just want a .tar.gz of / or just certain subdirectories?
    A zip of / is fine.
  12. #332  
    So is anyone able to help me??
    Gustavo Guillen
    Cinnabar Corporation - Cinnabar Custom Computers - Cinnabar Computer Repairs
    Sprint Palm Pre August 2009 - July 2011
    HP TouchPad 32GB Since July 2011
    Sprint HTC EVO 3D Since July 2011

    My contributions to PreCentral:
    INCREASE The SPEED of your EVDO Connection!
  13. #333  
    Quote Originally Posted by swinokur View Post
    I noticed that there is a VZNavigatorService running on the PrePlus. (I'm sure it was there in 1.3.5.1 as well). Curious, I went into /etc/event.d and moved its startup script out of the way. This had the effect of making the VZNavigator app stop working - and also appeared to stop the GPS working as well. (at least all of the normal post-reboot "bump the gps to make it work" tricks didn't have any effect.)
    This sure sounds like Verizon is keeping us from using GPS unless you purchase their app....

    a similar thread going on here as well:

    http://forums.precentral.net/palm-pr...ml#post2283789
  14. #334  
    So when doing this I should enable all GPS Modes?
    Gustavo Guillen
    Cinnabar Corporation - Cinnabar Custom Computers - Cinnabar Computer Repairs
    Sprint Palm Pre August 2009 - July 2011
    HP TouchPad 32GB Since July 2011
    Sprint HTC EVO 3D Since July 2011

    My contributions to PreCentral:
    INCREASE The SPEED of your EVDO Connection!
  15. sushi's Avatar
    Posts
    147 Posts
    Global Posts
    254 Global Posts
    #335  
    Quote Originally Posted by saltthefries View Post
    I came across these drivers on another forum, and they seem to work in XP with 1.3.1. I'm able to access my Pre via serial in BitPim, but I'm not trying to use the phone for GPS right now.
    Thanks for these. Couldn't get thee OP linked files to work.
  16. #336  
    At first, I couldn't get the drivers to work either. Following the suggestion by Rudedog, I edited the .inf files from the drivers and replaced '216' with '316. Then they installed great! I followed the rest of the steps no problem.

    Just got done testing. GPS seems much more responsive! I can't wait to do a real world test when I'm in cali this weekend.
  17. Quintus's Avatar
    Posts
    624 Posts
    Global Posts
    672 Global Posts
    #337  
    Quote Originally Posted by meshuga View Post
    At first, I couldn't get the drivers to work either. Following the suggestion by Rudedog, I edited the .inf files from the drivers and replaced '216' with '316. Then they installed great! I followed the rest of the steps no problem.

    Just got done testing. GPS seems much more responsive! I can't wait to do a real world test when I'm in cali this weekend.
    I had to do the same. This instruction is repeated over and over again in this thread. I wonder if Ebag333 shouldn't post this in the OP. I know that there is a direct link in the OP for people to find the answer but some are obviously still having trouble with it. Although the link is good, it doesn't specify that you need to open the driver using a text editor and perform a search and replace "216" with "316". This might be helpful for many as this is not the easiest patch to apply.
  18. #338  
    Hey, does anybody know if this is needed/works on a GSM Pre?
    I think we have true GPS since when I'm outdoors the GPS acquisition is almost immediate, and dead on at least on Google Maps and Minimap. Also smartrunner works beautifully.
  19. #339  
    Quote Originally Posted by NuttyBunny View Post
    Hey, does anybody know if this is needed/works on a GSM Pre?
    I think we have true GPS since when I'm outdoors the GPS acquisition is almost immediate, and dead on at least on Google Maps and Minimap. Also smartrunner works beautifully.
    Hmm... how to troubleshoot whether your GPS works with or without cellular service.... hmm...

    Have you tried airplane mode and THEN getting a fix?

    On a Sprint phone, you type ##GPS# into the phone app in order to get a GPS fix. Think it's similar for GSM, but not exact. Could be, tho.
  20. #340  
    Quote Originally Posted by grndslm View Post
    On a Sprint phone, you type ##GPS# into the phone app in order to get a GPS fix. Think it's similar for GSM, but not exact. Could be, tho.
    Just to clarify: Press the buttons on the phone keypad (on the screen), not the keyboard:

    ##477# is what it looks like.
    .

    My thanks button no work!

Tags for this Thread

Posting Permissions