webOS Nation Forums >  Homebrew >  webOS Patches > [Patch] New Device Menu
[Patch] New Device Menu
  Reply
Like Tree94Likes

 
Thread Tools Display Modes
Old 01/08/2013, 11:39 AM   #121 (permalink)
Member
 
Posts: 38
just gave it a try on my Pixi Plus running WebOS 2.1 now that the ROW version is released. I expected the worst but it's running just fine just like the original device menu did but with a lot better look and functions of course. The only thing that doesn't work is Flashlight (it just says Error), because no one figured out how to use the Pixi's built in flash for 3rd party apps (so this is not your fault, garrett)
So far so good, thanks a lot to Garrett92C !!!

BTW: German translation for Roaming is completely false. In Germany we use the English word instead
nfsracer is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 01:04 PM   #122 (permalink)
Member
 
DMeister's Avatar
 
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by nfsracer View Post

BTW: German translation for Roaming is completely false. In Germany we use the English word instead
Same for Italian
__________________
webOS Italia Community Manager

User of webOS 2.2.4 on Pre-/ Pre3 & webOS 3.0.5 on HP TouchPad
DMeister is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 01:39 PM   #123 (permalink)
Member
 
DMeister's Avatar
 
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by shneor View Post
I have tried to install this patch on my Pre3. The recurrent error message is:
ERROR
Patch installation failed
7 out of 36 hunks failed saving rejects to file /uar/lib/luna/system/lunasystemui/app/controllers/devicemenuassistant.js.re
patch unexpectedly ends in middle of line
****FAILED***
That's using InternalzPro. When I tried to install from my PC using WOSQI it failed saying that it could not download aupt script for this file from Internalz servers. And I can't find aupt script for the file using Preware.

Any ideas how to fix this?
Thx,
Shneor
to fix any problem you have due the previous patches about device menu just:
  1. open with a zip decompressor your official doctor
  2. pick up the entire folder "luna-systemui" (you will find it under resources/webOS.tar/nova-cust-image-mantaray.rootfs.tar.gz/usr/lib/luna/system
  3. replace the entire folder on your webOS 2.x device in /usr/lib/luna/system with Internalz Pro (with Master Mode enabled) - yes the entire folder
  4. restart luna
  5. go on preware, remove all top bar icons [if you have] (battery, gps, h-4.3g...) and re-install them - one at once, it's better.
  6. install this new device menu patch.

This should fix all - warning: it's a radical solution [it doesn't ruin your device, but, you know... system files are fragile), so use it if nothing else works (and if someone doesn't find another one better)

-Tested on my pre3 and all works fine.
__________________
webOS Italia Community Manager

User of webOS 2.2.4 on Pre-/ Pre3 & webOS 3.0.5 on HP TouchPad

Last edited by DMeister; 01/08/2013 at 06:02 PM.
DMeister is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 03:59 PM   #124 (permalink)
Member
 
Posts: 270
Replace entire folder is a dirty solution and not advisable.
michel_ng is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 04:13 PM   #125 (permalink)
Member
 
wolfgart's Avatar
 
Posts: 296
I have an Original PRE , No ways to install the patch on webOS 1.4.5. too ??
__________________
- HP Veer --
wolfgart is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 05:58 PM   #126 (permalink)
Member
 
Posts: 1
pls add the power tab.It's important
dReamsey is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 05:59 PM   #127 (permalink)
Member
 
DMeister's Avatar
 
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by michel_ng View Post
Replace entire folder is a dirty solution and not advisable.
I had a problem with a patch modified by me, and then I used that procedure... all turns back as original, why should be problematic?

I mean, system-ui is something we can (carefully) touch

Anyway I've got your point, so... use that procedure as last solution, before to doctor
__________________
webOS Italia Community Manager

User of webOS 2.2.4 on Pre-/ Pre3 & webOS 3.0.5 on HP TouchPad
DMeister is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 06:59 PM   #128 (permalink)
Member
 
Posts: 270
Quote:
Originally Posted by DMeister View Post
I had a problem with a patch modified by me, and then I used that procedure... all turns back as original, why should be problematic?

I mean, system-ui is something we can (carefully) touch

Anyway I've got your point, so... use that procedure as last solution, before to doctor
Well, you should replace only affected files.
michel_ng is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 07:30 PM   #129 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Ok, I'm back (mostly)!

Things on my to-do list:
- Improve localization
- Add Tweaks to hide tabs/options
- Add VPN tab
- Extend gesture bars to the full length of the screen
- More options!

Glad you guys are liking the patch so far.

Quote:
Originally Posted by wolfgart View Post
I have an Original PRE , No ways to install the patch on webOS 1.4.5. too ??
Sorry, but this patch is only for 2.x phones...

Quote:
Originally Posted by Vistaus View Post
Love this! Are you going to make it TP-compatible?
I don't have a Touchpad anymore, so my work with that device is done. Sorry!

I do plan to work on something similar for Open webOS though! It'll take a lot of research though, so don't expect it anytime soon...
__________________
Want to keep up with my exciting new projects? You know where to find me.

Last edited by Garrett92C; 01/08/2013 at 07:38 PM.
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 07:33 PM   #130 (permalink)
Member
 
geekpeter's Avatar
 
Posts: 3,686
Quote:
Originally Posted by Garrett92C View Post
Ok, I'm back (mostly)!

Things on my to-do list:
- Improve localization
- Add Tweaks to hide tabs/options
- Add VPN tab
- Extend gesture bars to the full length of the screen
- More options!

Glad you guys are liking the patch so far.
sconix's method isnt 1/2 bad tbh, long pressing his menus and they all change to "show or hide" instead of normal functions.
__________________
Touchpad Keyboard Themes - >> Click Me <<
geekpeter is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 07:38 PM   #131 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by geekpeter View Post
sconix's method isnt 1/2 bad tbh, long pressing his menus and they all change to "show or hide" instead of normal functions.
True.. I may have to look into that.
__________________
Want to keep up with my exciting new projects? You know where to find me.
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Old 01/08/2013, 08:05 PM   #132 (permalink)
Member
 
Posts: 270
Can help you with german localization, if needed .. i already translated some device menu patches
michel_ng is offline   Reply With Quote
Old 01/09/2013, 01:29 AM   #133 (permalink)
Member
 
jcmarcos's Avatar
 
Posts: 877
Quote:
Originally Posted by michel_ng View Post
Can help you with german localization, if needed .. i already translated some device menu patches
Me too! Like I said before, I can help with spanish localization. I've done so for 72ka's Google Maps app.
__________________
Pre 3 on GSM Jazztel: UberKernel, Muffle logging & friends, Mode Switcher, Advanced System Menus & Prefs, and then some more.

Proudly choosing the loser side since 1982: Commodore VIC-20, C-64, Amiga 1000 & 3000, bPlan Pegasos & MorphOS, Psion Revo, Palm Pre...
jcmarcos is offline   Reply With Quote
Old 01/09/2013, 01:59 AM   #134 (permalink)
Member
 
Goyena's Avatar
 
Posts: 893
Calling this a patch is almost derogatory...can we just call it WebOS 2.3? ;-) THANKS!

I'm running an AT&T Pre3 and haven't installed any new patches in over three months. The New Device Menu was the first, for which I had to uninstall 3 patches:
Sconix's
  1. Advanced Device menu
  2. xwTweak accelerometer toggle
  3. Cycle Wifi toggle.

Since New Device, I've noticed that the "home/work/mobile" buttons in the Contacts app don't work - instead of getting a dropdown list to classify the phone number, it just blinks. The other fields' (IM, address, etc.) category buttons exhibit the same behavior?

Does anyone else have this problem?

I've uninstalled New Device Menu, but the problem remains. If this is an unrelated problem, I'd appreciate if someone could PM me a solution short of doctoring: AUSMT Recovery? Anything else?
__________________
Pixi Plus - Pre Plus - Pre 2 - Pre 3 - Touchpad 1 ;-)
Goyena is offline   Reply With Quote
Old 01/09/2013, 04:14 AM   #135 (permalink)
Member
 
Posts: 229
I have the same problem with some of my contacts, mainly due to deleting / editing, but you should see if other contacts still work with the drop down list.

Would love to see toggle wifi hotspot in device list
Firepower is offline   Reply With Quote
Old 01/09/2013, 09:21 AM   #136 (permalink)
Member
 
andyhurley's Avatar
 
Posts: 488
I'm finding it impossible to install this on my unlocked (UK) Pre3. I'm using the ROW patch which downloads and then just spins forever without finishing or erroring.

I previously thought I may have a corrupt device menu as, when I uninstalled my old patches I was left with no device menu at all so I did a full doctor yesterday (Emergency Patch Removal did not help) and then tried to install this patch before any others.

Any ideas what may be causing the 'Install Package' in Preware to stall like this?
andyhurley is offline   Reply With Quote
Old 01/09/2013, 09:26 AM   #137 (permalink)
Member
 
Posts: 24
I had the same issue until I installed AUSMT from preware
bigdoby is offline   Reply With Quote
Old 01/09/2013, 09:43 AM   #138 (permalink)
Member
 
jcmarcos's Avatar
 
Posts: 877
Quote:
Originally Posted by bigdoby View Post
I had the same issue until I installed AUSMT from preware
Me the same. I didn't even knew, at the time, what was that "AUSMT" thing.

By the way, guess what I'm missing in this new glorious menu? Battery level in figures. I know there are patches for the icon, to show its level with tiny digits, but I prefer it on the menu, like in Sconix' "Advanced System Menus - Device Menu" patch.
__________________
Pre 3 on GSM Jazztel: UberKernel, Muffle logging & friends, Mode Switcher, Advanced System Menus & Prefs, and then some more.

Proudly choosing the loser side since 1982: Commodore VIC-20, C-64, Amiga 1000 & 3000, bPlan Pegasos & MorphOS, Psion Revo, Palm Pre...
jcmarcos is offline   Reply With Quote
Old 01/09/2013, 09:46 AM   #139 (permalink)
Member
 
andyhurley's Avatar
 
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by bigdoby View Post
I had the same issue until I installed AUSMT from preware
Nope, still hangs after downloading

EDIT, I've gone back to the Sconix which is working. Maybe when this goes live in Preware it will have all dependencies sorted as I strongly suspect it is a dependency issue.

Last edited by andyhurley; 01/09/2013 at 11:20 AM.
andyhurley is offline   Reply With Quote
Old 01/09/2013, 11:00 AM   #140 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by michel_ng View Post
Can help you with german localization, if needed .. i already translated some device menu patches
Quote:
Originally Posted by jcmarcos View Post
Me too! Like I said before, I can help with spanish localization. I've done so for 72ka's Google Maps app.
Thanks guys! I'll get in touch with you in the next day or so.
__________________
Want to keep up with my exciting new projects? You know where to find me.
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Reply

 

Thread Tools
Display Modes



 


Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0