webOS Nation Forums >  Homebrew >  webOS Patches > [Patch] UI Scale
[Patch] UI Scale
  Reply
Like Tree59Likes

 
Thread Tools Display Modes
Old 12/13/2012, 07:44 AM   #21 (permalink)
Member
 
Posts: 1,535
Quote:
Originally Posted by michel_ng View Post
Possible to make something like that for Veer?
I am looking into making one for Veer and Pre2/PrePlus, just looking into the right size for the dashboard CSS elements...
John Steffes is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 07:56 AM   #22 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by John Steffes View Post
I am looking into making one for Veer and Pre2/PrePlus, just looking into the right size for the dashboard CSS elements...
Nice. If you manage to get something working, let me know and I'll add it to the top post.

-- Sent via mobile
__________________
Want to keep up with my exciting new projects? You know where to find me.
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 08:35 AM   #23 (permalink)
Member
 
Posts: 199
Quote:
Originally Posted by Garrett92C View Post
@mgmft

Oh, weird. You're the second person to have that issue. It looks like you're missing the "ScaleDashboard" line after "AtlasEnabled". Which country is your Pre3 from?


-- Sent via mobile
Hi Garrett,

my Pre3 is an unlocked EU-GSM (Germany in my case).

Marcel (@linuxq)

Last edited by mgmft; 12/13/2012 at 08:40 AM.
mgmft is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 09:17 AM   #24 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Thanks. I looked into it and it seems like I'll have to maintain two different versions of this patch. The luna-platform.conf is very slightly different between the AT&T and ROW Pre3s...
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 09:24 AM   #25 (permalink)
Member
 
Gwidion's Avatar
 
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by Garrett92C View Post
Thanks. I looked into it and it seems like I'll have to maintain two different versions of this patch. The luna-platform.conf is very slightly different between the AT&T and ROW Pre3s...
This could be the reason why it function in my case, because I'm using a ATT 16GB Pre3 in Germany. :-)
Gwidion is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 09:32 AM   #26 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by Gwidion View Post
This could be the reason why it function in my case, because I'm using a ATT 16GB Pre3 in Germany. :-)
Yep! It looks like the VZW Pre3 uses the same file as ROW. At least I only have to maintain two different versions instead of three...
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 09:50 AM   #27 (permalink)
Member
 
ajguns's Avatar
 
Posts: 165
Hello;

I'm using a at&t Preł and it gives me the next error:



Begin
Nothing Interesting.
Verify
Last-Modified: Thu, 13 Dec 2012 15:42:55 GMT
Download
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
0 1870k 0 16383 0 0 3066k 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 3066k
100 1870k 100 1870k 0 0 47.3M 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 54.8M
Identify
com.choorp.ui-scale
Install
{"returnValue":true , "ticket":1, "subscribed":true}
{ "ticket":1 , "status":"STARTING" }
{ "ticket":1 , "status":"CREATE_TMP" }
{ "ticket":1 , "status":"VERIFYING" }
{ "ticket":1 , "status":"IPKG_INSTALL" }
{ "ticket":1 , "status":"SUCCESS" }
Mkdir-Prerm
Nothing Interesting.
Install-Prerm
Nothing Interesting.
Postinst
-1: Unable to run command: IPKG_OFFLINE_ROOT=/media/cryptofs/apps /bin/sh /media/cryptofs/apps/usr/lib/ipkg/info/com.choorp.ui-scale.postinst 2>&1
/media/cryptofs/apps/usr/lib/ipkg/info/com.choorp.ui-scale.postinst: line 13: /media/cryptofs/apps/usr/bin/ausmt-install: not found
Remove
Removing package com.choorp.ui-scale from root...
(offline root mode: not running com.choorp.ui-scale.prerm)
Delete
Nothing Interesting.
Failed
Nothing Interesting.
ajguns is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 09:57 AM   #28 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
@ajguns

Looks like you don't have AUSMT installed. That's a dependency for all newer patches. You can find it in Preware as 'AUSMT Scripts'.

I haven't figured out a way to get my ipk to check for dependencies. I'll add a not to the top post about this.
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Thanked By: Titanse
Old 12/13/2012, 11:22 AM   #29 (permalink)
Member
 
Posts: 1,535
Quote:
Originally Posted by mgmft View Post
Hi Garrett,

unfortunately it won't install on my GSM Pre3! I get the following report:

Code:

begin
Nichts Interessantes.
verify
Last-Modified: Thu, 13 Dec 2012 09:02:43 GMT
download
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
0 1870k 0 16383 0 0 21.3M 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 21.3M
100 1870k 100 1870k 0 0 22.1M 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 22.3M
identify
com.choorp.ui-scale
install
{"returnValue":true , "ticket":1, "subscribed":true}
{ "ticket":1 , "status":"STARTING" }
{ "ticket":1 , "status":"CREATE_TMP" }
{ "ticket":1 , "status":"VERIFYING" }
{ "ticket":1 , "status":"IPKG_INSTALL" }
{ "ticket":1 , "status":"SUCCESS" }
mkdir-prerm
Nichts Interessantes.
install-prerm
Nichts Interessantes.
postinst
-1: Unable to run command: IPKG_OFFLINE_ROOT=/media/cryptofs/apps /bin/sh /media/cryptofs/apps/usr/lib/ipkg/info/com.choorp.ui-scale.postinst 2>&1
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file etc/palm/luna-platform.conf.rej
*** FAILED ***
remove
Removing package com.choorp.ui-scale from root...
(offline root mode: not running com.choorp.ui-scale.prerm)
delete
Nichts Interessantes.
failed
Nichts Interessantes.
My luna-platform.conf (BTW I found no luna-platform.conf.rej) looks like this:
The luna-platform.conf displayed in that post is the stock version in all Pre3 doctors...

Quote:
Originally Posted by Garrett92C View Post
@mgmft

Oh, weird. You're the second person to have that issue. It looks like you're missing the "ScaleDashboard" line after "AtlasEnabled". Which country is your Pre3 from?


-- Sent via mobile
The line you are looking for is: ScaleFactor=1.5 not ScaleDashboard?

Quote:
Originally Posted by Garrett92C View Post
Thanks. I looked into it and it seems like I'll have to maintain two different versions of this patch. The luna-platform.conf is very slightly different between the AT&T and ROW Pre3s...
I do not find any differences in the md5sums (from luna-sysmgr.md5sums):

AT&T: 7abe69deeb76ec973ce5fc1ffda8b5d4 *./etc/palm/luna-platform.conf
VZW: 7abe69deeb76ec973ce5fc1ffda8b5d4 *./etc/palm/luna-platform.conf
WR: 7abe69deeb76ec973ce5fc1ffda8b5d4 *./etc/palm/luna-platform.conf

So I think they could not change the root from read-only to read-write to change the file.

Quote:
Originally Posted by Gwidion View Post
This could be the reason why it function in my case, because I'm using a ATT 16GB Pre3 in Germany. :-)
Unless someone add the virtual keyboard (Pre3) change modifies the false to a true.

Quote:
Originally Posted by Garrett92C View Post
Yep! It looks like the VZW Pre3 uses the same file as ROW. At least I only have to maintain two different versions instead of three...
I do not see any reason why the frameworks 383/112/conf files all are the same from md5sums.
John Steffes is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 11:41 AM   #30 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Scratch the bit about ScaleDashboard. Looks like my AT&T doctor was messed up.

If the patch is failing on luna-platform.conf, then that file has been modified by another patch. Uninstall that patch and try again.
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 11:42 AM   #31 (permalink)
Member
 
geekpeter's Avatar
 
Posts: 3,611
i get the same error, tho it could be because of 1 of the multitude of patches i have, it happened previously with 2 patches i had no idea would conflict with another seemingly vastly different patch.

ill take another look at my config and see if its modified as well, which is highly likely.
__________________
Touchpad Keyboard Themes - >> Click Me <<
geekpeter is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 11:49 AM   #32 (permalink)
Member
 
geekpeter's Avatar
 
Posts: 3,611
Quote:
Originally Posted by Garrett92C View Post
Scratch the bit about ScaleDashboard. Looks like my AT&T doctor was messed up.

If the patch is failing to install, then your luna-platform.conf file has been modified by another patch. Uninstall that patch and try again.
hard to tell which patch altered anything, do you have this in .patch format that we can edit?

i recall having to edit the patch no "change user agent string/settings" to match what my config contained otherwise it failed to install, after a quick edit, the patch installed fine, is the same possible here?
__________________
Touchpad Keyboard Themes - >> Click Me <<
geekpeter is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 11:54 AM   #33 (permalink)
Member
 
GMMan's Avatar
 
Posts: 2,136
Quote:
Originally Posted by geekpeter View Post
hard to tell which patch altered anything, do you have this in .patch format that we can edit?

i recall having to edit the patch no "change user agent string/settings" to match what my config contained otherwise it failed to install, after a quick edit, the patch installed fine, is the same possible here?
The problem is the patching system, which expects an absolute match +/- a few spaces and newlines. It doesn't want to blindly insert a line in one place while it's actually supposed to be in another place.
__________________
Contact: @GMMan_BZFlag (me on Twitter)
webOS Releases: Change your App Catalog country: TouchPad/PC | TouchPad/webOS Resources | Search suggestion patch for browser | Cycling Email Notifications | Don't Doctor! Make a good support request. | How to post logs | webOS Charge Monitor
GMMan is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 12:01 PM   #34 (permalink)
Member
 
geekpeter's Avatar
 
Posts: 3,611
Quote:
Originally Posted by GMMan View Post
The problem is the patching system, which expects an absolute match +/- a few spaces and newlines. It doesn't want to blindly insert a line in one place while it's actually supposed to be in another place.
took a gander at mine and it matches the picture posted earlier by mgmft, exactly, maybe if a patch has altered it, then i can find the backup of the original that preware made and just copy it back.

EDIT: nope, only webosinternals backups of luna.conf and lunaanimations.conf, back to finding a plan b.
__________________
Touchpad Keyboard Themes - >> Click Me <<
geekpeter is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 01:14 PM   #35 (permalink)
Member
 
Gwidion's Avatar
 
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by Gwidion View Post
This could be the reason why it function in my case, because I'm using a ATT 16GB Pre3 in Germany. :-)
It's not true! I've just patched successful my ROW Pre3 :thumbup:
Gwidion is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 01:17 PM   #36 (permalink)
Member
 
Gwidion's Avatar
 
Posts: 187
@ Garrett92C Will you repair the Calender Icon? There is no date shown. :-\
Gwidion is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 01:22 PM   #37 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by Gwidion View Post
It's not true! I've just patched successful my ROW Pre3 :thumbup:
Looks like some people used patches that changed luna-platform.conf in some way. I'm not sure how to fix that besides sending a fresh file. I'll look into it more when I have time.

As far as progress on this patch goes, I probably won't be doing anything until the weekend. Spent a ton of time working on it yesterday and am struggling to find motivation to work on it today. I figure taking a couple days off will let me recharge my batteries. I did make decent progress today and I'll include that in this weekend's update.

If you need to get in touch with me, the best way is through Twitter or Google+.

Last edited by Garrett92C; 12/13/2012 at 02:00 PM.
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 01:23 PM   #38 (permalink)
Homebrew Developer
 
Garrett92C's Avatar
 
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by Gwidion View Post
@ Garrett92C Will you repair the Calender Icon? There is no date shown. :-\
Yea, I'll include that fix in the update this weekend.
Garrett92C is offline   Reply With Quote
Thanked by Gwidion, ZehHa
Old 12/13/2012, 01:43 PM   #39 (permalink)
Member
 
Gwidion's Avatar
 
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by Garrett92C View Post

If you need to get in touch with me, the best way is through Twitter or Google+.
Done
Gwidion is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2012, 02:15 PM   #40 (permalink)
Member
 
geekpeter's Avatar
 
Posts: 3,611
hmm cant download the ipk now, says i need to be logged in.
__________________
Touchpad Keyboard Themes - >> Click Me <<
geekpeter is offline   Reply With Quote
Reply

 

Thread Tools
Display Modes



 


Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0