Results 1 to 8 of 8
  1.    #1  
    Hi all,

    I think I found a bug with the volume settings.

    Unfortunately, I have only been able to cause it 95% of the time, the rest is intermittent.

    I'm not sure if it's cause by a patch or not but can't imagine a patch causing this one. I will list all my patches below.

    Here is what is happening:

    If I am touching my Pre near the gesture area and hold a little too long, the volume settings icon comes up and lowers by one notch setting. Since this is happening a lot for me, it does not take long before my volume is reduced to zero. That is why I finally figured out that I was missing phone calls, the volume was being turned to zero.

    I am not in anyway touching the volume keys on the side of the phone.

    I'm not sure what starts it off, but when it starts to do it, it does it for some time.

    Like I said, all I have to do is touch the gesture area and hold it for a sec or two and then the volume icon pops up and gets lowered by one step, so if it happens over and over again in a row (like it has been) I end up with the volume being set zero.

    But because I had not figured out what gets this kicked off to begin with (I'm was not going to post this message until I had it figure out, but really this has become annoying) I know it will be harder for anyone to fix it.

    I had just doctored my phone a few days ago, so it's working fine expect for this issue (which happened prior to the doctor as well) and I have install my necessary patches (not all of them yet).

    Here is what is on my phone now as far as patches:

    I'm running the F102 Delta Dagger Kernal
    GNU Patch
    Lsdiff
    FileMgr (service)
    SysToolsMgr (service)

    3000 autoreplace words
    Advanced Reset Options
    Copy URL to Clipboard
    Delete from Notification
    Edit and Share any Video
    Enable Add/Delete Pages
    Enable Hidden Clock
    Enable Vibration (on Calulator)
    Fix Keyboard Brightness (makes Keyboard stay at 100% brightness)
    Gesture Tap for Info and Delete (this is the only patch that I think might be the culprit)
    Hide Nascar App
    Hide NFL App
    More Default Snooze Times
    Named Pages in the Launcher
    Personal Avatar Left Side
    Read/Delete All Email
    Ringer Switch Icon
    Show App Details
    Show Download Count
    Timestamps Clean
    Uber Calendar
    Ultimate Top Bar Icon Mod Tool v2
    Unhide Dev Mode Icon
    Unthrottle Download Manager
    Video Downloads
    Virtual Keyboard

    That's it, it kinda a lot, I know!

    But nothing expect the one that I mention would seem to be causing this issue.

    And I can't believe this is some kind of feature that I am unaware of?

    So any help in figuring this out would be appreciated!

    Thanks!

    Rob

    UPDATE:

    Just found someone else who is having the exact same problem, maybe the moderator can merge the two threads?

    Here is the other new thread:

    http://forums.precentral.net/palm-pr...problem-2.html

    One more thread tonight on this topic:

    http://forums.precentral.net/showthr...=1#post2516019
    Last edited by rlanza1054; 06/20/2010 at 01:05 AM.
    Robert L
    Astoria Queens, N.Y.C
    - Palm Pre (Sprint) - formally Palm Treo 650
    Version 1.4.1.1
    Sprint Configuration 2.3
    Model: P100EWW
    Hardware Version: A
    Firmware: CC1.4(510)

  2. #2  
    I had that problem resently. It was being caused by the No Alert During Call patch. I don't see it on your list, but maybe if you have it before, it didn't completely remove. Just an idea.
    "Patience, use the force, think." Obi-Wan


    Ready to try Preware? Get this first: Preware Homebrew Documentation
  3.    #3  
    Quote Originally Posted by vza33 View Post
    I had that problem resently. It was being caused by the No Alert During Call patch. I don't see it on your list, but maybe if you have it before, it didn't completely remove. Just an idea.

    Thanks but never used that patch at all, but thank you for attempting to answer.

    It seems so far nobody seems to be interested in this issue of mine.

    So I'll have to wait to see if more people read this thread.

    Rob
    Robert L
    Astoria Queens, N.Y.C
    - Palm Pre (Sprint) - formally Palm Treo 650
    Version 1.4.1.1
    Sprint Configuration 2.3
    Model: P100EWW
    Hardware Version: A
    Firmware: CC1.4(510)

  4. #4  
    Why not try removing that suspect patch and see if it makes a difference.
    "Patience, use the force, think." Obi-Wan


    Ready to try Preware? Get this first: Preware Homebrew Documentation
  5. #5  
    I have a similar problem whenever I receive a call only my volume goes to zero but, if I make a call the volume stays at 100%. Any ideals?
  6. nullr's Avatar
    Posts
    136 Posts
    Global Posts
    152 Global Posts
    #6  
    Could it be the kernel?
  7.    #7  
    I will have to start removing patch to find the culprit.

    The easiest would be to remove the Gesture + Delete patch.

    Rob
    Robert L
    Astoria Queens, N.Y.C
    - Palm Pre (Sprint) - formally Palm Treo 650
    Version 1.4.1.1
    Sprint Configuration 2.3
    Model: P100EWW
    Hardware Version: A
    Firmware: CC1.4(510)

  8. #8  
    I have recently started to have volume issues also. I wake up in the morning (after using timepiece for alarm) and and my ringer volume has been at zero. I've been trying to think what patches I recently added I know I updated the lsdiff file in preware recently. i have also been receiving alot of "to many cards open" errors, I almost never get those until now. and in general my pre has been stumbeling over itself. I thought it had to do with mode switch so I uninstalled that but that didn't help. I am actually finishing up doctoring and restoring with pre backup. I hope this helps it out.

    sorry for the general babaling
    What does this button do?


    crappy phones -->treo 600--> 700p--> 755p--> Pre--->Pre- 2.1 F104-----Franken Pre+ 2.1 f105 ---> Franken pre2 2.2.4
    touchpad 16gig uberkernel woop woop!!!

Posting Permissions