Page 11 of 26 FirstFirst ... 67891011121314151621 ... LastLast
Results 201 to 220 of 506
  1. #201  
    downloaded v.0.9 and installed (although I forgot to extract files first), and got a desktop icon...I then put my pre in developer mode, connected to computer in charge mode...device found by computer and tried to install driver linux novacom...computer couldn't find the driver and I tried to search computer and web for driver (no luck)...still tried to drop ipk files over install icon and got message telling me to hit any key to continue...I did and it ran through some script (very fast so I don't know what it said) but when I check device, no apps...help
  2. TCCCCnME's Avatar
    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    86 Global Posts
    #202  
    Quote Originally Posted by greg_roll View Post
    Hi TCCCCnME,

    Thanks for the info. The file you downloaded looked like a driver for an Intel wireless card. Maybe you had another driver issue that stopped all this work too? I think novacom may need some form of networking to exist to work. Im not sure.

    I can't distribute the dirvers from the SDK as it was leaked and I don't think they would be too happy with that. There are some smart guys working on a driver installer for Windows 7 that should also work on Windows Vista. Ill keep an eye on that and when its complete ill add their work to my installer.

    Thanks again,
    Greg
    Hey Greg,

    I did some research on the DPInst64.exe and came across this link:

    Driver Installation for 32-bit and 64-bit Platforms

    On this page on the left side is another link to a MS Word document with a decent description of what the DPInst32 and DPInst64 are.

    http://download.microsoft.com/downlo...t_install.docx

    I don't know if this is any help but I didn't see any mention of those being for an Intel wireless card.

    It looks to be a driver install package that may be utilized to deliver drivers to 32 and 64 bit systems. This could be a valuable and easy way to load the novacom drivers onto the system.

    If you get time, take a look and see what you think.
  3. #203  
    I downloaded the app v.0.9 (forgot to extract the files, but it seemed to install) desktop icon present...I am using Windows Vista...turned on developer mode on my pre and restarted it, and then connected to computer in charge only mode...the computer tried to intall linux novacom, but couldn't find the driver, so I just canceled it and dropped ipk files onto install icon...it ran script and then told me to hit any key to continue, so I did...more script ran very quickly, so if there was an error I didn't catch it, but no apps installed...any suggestions?
  4. #204  
    Ok, So trying Pretool 0.9 on 32 bit Vista Business. Drag and drop method is still getting to "Press any key to continue" screen, then running a script and disappearring. From a command line this is what I get:

    Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Ken>cd c:\program files\prebrew

    c:\Program Files\PreBrew>instalapp.bat c:\users\ken\desktop\org.jwz.tipcalclator
    _1.0.5_all.ipk
    'instalapp.bat' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    c:\Program Files\PreBrew>dir
    Volume in drive C has no label.
    Volume Serial Number is D0B3-6D61

    Directory of c:\Program Files\PreBrew

    07/14/2009 12:21 PM <DIR> .
    07/14/2009 12:21 PM <DIR> ..
    07/13/2009 02:04 PM 370,070 Install.ico
    07/14/2009 09:08 PM 1,575 InstallApp.bat
    07/14/2009 09:08 PM 1,429 InstallAppDEV.bat
    07/14/2009 09:08 PM 1,428 PreTool.bat
    07/14/2009 09:10 PM 12,251 PreTool.jar
    07/11/2009 06:13 PM 205,211,751 webosdoctorp100ewwsprint.jar
    6 File(s) 205,598,504 bytes
    2 Dir(s) 20,459,651,072 bytes free

    c:\Program Files\PreBrew>pretool.bat -i c:\users\ken\desktop\org.jwz.tipcalculat
    or_1.0.5__all.ipk

    Checking for webosdoctorp100ewwsprint.jar...

    webosdoctorp100ewwsprint.jar found.

    PreTool 0.9 by Greg Roll 2009
    Connects to the Palm Pre and performs various opperations.
    NOTE: Requires Dev Mode Enabled on Palm Pre. (upupdowndownleftrightleftrightbast
    art)

    Invalid command line specified.

    Usage:
    Commandline Arguments:

    <EMU or USB> <COMMAND> <IPK FIle Name>

    Command:
    -i Installs the given IPK File.
    -l List installed PreBrew applications.
    -r Removes an application based on its name.
    -c Runs a linux command.
    -d Disable Developer Mode.
    -PreBrew Enables PreBrew.
    -drv Checks for Novacom drivers and installs if neccessary.

    E.G
    EMU -i myapp.ipk (installs myapp.ipk on emulator.)
    USB -i myapp.ipk (installs myapp.ipk on Palm Pre connected via USB.)
    EMU -l (List installed PreBrew applications.)
    USB -l (List installed PreBrew applications.)
    EMU -r com.myapp (Removes myapp on emulator.)
    USB -r com.myapp (Removes myapp on Palm Pre connected via USB.)
    EMU -c COMMAND COMMANDARGS (runs a command on emulator.)
    USB -c COMMAND COMMANDARGS (runs a command on Palm Pre connected via USB.)
    -d (Disables Developer Mode.)
    -PreBrew (Enables PreBrew.)
    -drv (Checks for Novacom drivers and installs if neccessary.)
    c:\Program Files\PreBrew>pretool.bat USB -1 C:\users\ken\desktop\org.jwz.tipcalc
    ulator_1.0.5_all.ipk

    Checking for webosdoctorp100ewwsprint.jar...

    webosdoctorp100ewwsprint.jar found.

    PreTool 0.9 by Greg Roll 2009
    Connects to the Palm Pre and performs various opperations.
    NOTE: Requires Dev Mode Enabled on Palm Pre. (upupdowndownleftrightleftrightbast
    art)

    Connected to Novacom Controller

    Listing devices...
    Number of devices found: 1

    Connecting to device: CAC885160DDDF0295F7A6085402E4037E8907825 (usb, castle-linu
    x)
    Connected to device: CAC885160DDDF0295F7A6085402E4037E8907825 (usb, castle-linux
    )
    Invalid command line specified.

    Usage:
    Commandline Arguments:

    <EMU or USB> <COMMAND> <IPK FIle Name>

    Command:
    -i Installs the given IPK File.
    -l List installed PreBrew applications.
    -r Removes an application based on its name.
    -c Runs a linux command.
    -d Disable Developer Mode.
    -PreBrew Enables PreBrew.
    -drv Checks for Novacom drivers and installs if neccessary.

    E.G
    EMU -i myapp.ipk (installs myapp.ipk on emulator.)
    USB -i myapp.ipk (installs myapp.ipk on Palm Pre connected via USB.)
    EMU -l (List installed PreBrew applications.)
    USB -l (List installed PreBrew applications.)
    EMU -r com.myapp (Removes myapp on emulator.)
    USB -r com.myapp (Removes myapp on Palm Pre connected via USB.)
    EMU -c COMMAND COMMANDARGS (runs a command on emulator.)
    USB -c COMMAND COMMANDARGS (runs a command on Palm Pre connected via USB.)
    -d (Disables Developer Mode.)
    -PreBrew (Enables PreBrew.)
    -drv (Checks for Novacom drivers and installs if neccessary.)
    c:\Program Files\PreBrew>pretool.bat USB -1 C:\users\ken\desktop\org.jwz.tipcalc
    ulator_1.0.5_all.ipk

    Checking for webosdoctorp100ewwsprint.jar...

    webosdoctorp100ewwsprint.jar found.

    PreTool 0.9 by Greg Roll 2009
    Connects to the Palm Pre and performs various opperations.
    NOTE: Requires Dev Mode Enabled on Palm Pre. (upupdowndownleftrightleftrightbast
    art)

    Connected to Novacom Controller

    Listing devices...
    Number of devices found: 0

    Command not sent
    c:\Program Files\PreBrew>pretool.bat USB -1 C:\users\ken\desktop\org.jwz.tipcalc
    ulator_1.0.5_all.ipk

    Checking for webosdoctorp100ewwsprint.jar...

    webosdoctorp100ewwsprint.jar found.

    PreTool 0.9 by Greg Roll 2009
    Connects to the Palm Pre and performs various opperations.
    NOTE: Requires Dev Mode Enabled on Palm Pre. (upupdowndownleftrightleftrightbast
    art)

    Connected to Novacom Controller

    Listing devices...
    Number of devices found: 0

    Command not sent
    c:\Program Files\PreBrew>
    Oddly enough it seems that whenever the device is in dev mode it is not seen, but when it is not it is seen, odd?

    Anyway, I will play again later and did not remove the %1 from the target path yet, I know someone had been able to capture the screen when the command prompt disappears during the drag drop method to see what was actually happening, so maybe I will look into that later..
  5. xorg's Avatar
    Posts
    633 Posts
    Global Posts
    1,010 Global Posts
       #205  
    Your device is not found by the computer. Try plugging into a different USB port. Also make sure your Pre is in Developer mode. Make sure device is in 'Just Charge' mode, not USB Drive mode.

    I've been putting together more user friendly instructions here..
    pre dev wiki: Installing Apps on a Stock Pre (Post-Update 1.04)
  6. #206  
    Quote Originally Posted by greg_roll View Post
    Hi juliel,

    No worries, im not a Mac person It is possible that if you are at work everything is locked down so you can't install this. It may also be possible you are running a 64bit OS so the files may be in c:\Program Files(x86)PreBrew.

    When I get a chance I will look at a Mac version. (As I said don't know much about Macs so I can only try. Keep looking here as you may be able to test for me)

    Hope this helps...
    Sorry to confuse - just meant I'm a Mac person as in I'm completely stupid as to anything technical with Windows. Am tryign to do this on a Win XP machine at work. I have admin rights so I don't think that's it. . . Also didn't see an x86 folder either. Thanks!
  7. TCCCCnME's Avatar
    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    86 Global Posts
    #207  
    Quote Originally Posted by jbemdoc View Post
    I downloaded the app v.0.9 (forgot to extract the files, but it seemed to install) desktop icon present...I am using Windows Vista...turned on developer mode on my pre and restarted it, and then connected to computer in charge only mode...the computer tried to intall linux novacom, but couldn't find the driver, so I just canceled it and dropped ipk files onto install icon...it ran script and then told me to hit any key to continue, so I did...more script ran very quickly, so if there was an error I didn't catch it, but no apps installed...any suggestions?
    I had this problem on Vista 64 bit. What I had to do was download the Mojo SDK, then find the novacom folder under:

    (64 bit system) C:/program files (x86)/Palm/SDK/bin/novacom or...

    (32 bit system) C:/program files/Palm/SDK/bin/novacom

    Once you get to that point use the dpinst.exe file to download the novacom drivers (Double click on dpinst.exe and it will automatically load the drivers).

    NOTE: I have a 64 bit system so I had to go online and find the dpinst64.exe installer for 64 bit systems. The installer in the SDK is made for 32 bit systems.

    After you load the drivers, go to the start menu and type in services. Open the services window and find Palm Novacom and make sure it is started.

    This is the only way I know how to get the novacom drivers.

    Maybe someone else has a better way?
  8. #208  
    Greg..... dumbass me!!! works perfect now!!! Thanks!
  9. rogerv.88's Avatar
    Posts
    49 Posts
    Global Posts
    50 Global Posts
    #209  
    Quote Originally Posted by TCCCCnME View Post
    I had this problem on Vista 64 bit. What I had to do was download the Mojo SDK, then find the novacom folder under:

    (64 bit system) C:/program files (x86)/Palm/SDK/bin/novacom or...

    (32 bit system) C:/program files/Palm/SDK/bin/novacom

    Once you get to that point use the dpinst.exe file to download the novacom drivers (Double click on dpinst.exe and it will automatically load the drivers).

    NOTE: I have a 64 bit system so I had to go online and find the dpinst64.exe installer for 64 bit systems. The installer in the SDK is made for 32 bit systems.

    After you load the drivers, go to the start menu and type in services. Open the services window and find Palm Novacom and make sure it is started.

    This is the only way I know how to get the novacom drivers.

    Maybe someone else has a better way?
    and where exactly did you find the dpinst64.exe installer online?
  10. TCCCCnME's Avatar
    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    86 Global Posts
    #210  
    Quote Originally Posted by Rogerv.88 View Post
    and where exactly did you find the dpinst64.exe installer online?
    Here is the link I used:

    http://www.quatraine3.com/tribalwar/...2/DPInst64.exe
  11. rogerv.88's Avatar
    Posts
    49 Posts
    Global Posts
    50 Global Posts
    #211  
    says 404 not found
  12. TCCCCnME's Avatar
    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    86 Global Posts
    #212  
    Quote Originally Posted by Rogerv.88 View Post
    says 404 not found
    Try this link:

    Driver Package Installer (DPInst) by Microsoft Corporation
  13. rogerv.88's Avatar
    Posts
    49 Posts
    Global Posts
    50 Global Posts
    #213  
    Quote Originally Posted by TCCCCnME View Post
    Try this link:

    got lost after making so many clicks...took me to hundreds of pages but never to a real download link...
  14. TCCCCnME's Avatar
    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    86 Global Posts
    #214  
    Quote Originally Posted by Rogerv.88 View Post
    got lost after making so many clicks...took me to hundreds of pages but never to a real download link...
    Ok this link will download a zip file that contains the DPInst.exe installer within it.

    Download the zip file, unzip it and drag the DPInst64.exe onto your desktop.

    then you can drag it over to the novacom folder and run it from there.

    Here's the link:

    ftp://ftp.dvico.com/Products/FusionH...ver/GOLD64.zip

    I hope this works for you.
  15. #215  
    Quote Originally Posted by Rogerv.88 View Post
    got lost after making so many clicks...took me to hundreds of pages but never to a real download link...
    http://www.laptopvideo2go.com/forum/...e=post&id=2128
  16. #216  
    Hey TCCCCnMe...thanks...your solution did the trick...appreciate your help
  17. TCCCCnME's Avatar
    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    86 Global Posts
    #217  
    Greg,

    Version 0.9 was excellent. The only problem I had was it didn't download or find the webosdoctorp100ewwsprint.jar file.

    No biggie I just drug it over from the 0.8 install folder and other than that I had no problems at all.

    The shortcut works great.

    I appreciate your hard work.
  18. vapostol's Avatar
    Posts
    41 Posts
    Global Posts
    49 Global Posts
    #218  
    I installed everything... i have novacom etc... shortcut is on my vista deskotp ..
    i drag the ipk to the icon...cnd window comes up ...press any key..pressed the key.. runs a bunch of lines then closes...

    i check my pre..nothing..what the crap! i have novacom running and everything.. i can telnet to my pre locally w no problems I dont get this?
  19. TCCCCnME's Avatar
    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    86 Global Posts
    #219  
    Quote Originally Posted by vapostol View Post
    I installed everything... i have novacom etc... shortcut is on my vista deskotp ..
    i drag the ipk to the icon...cnd window comes up ...press any key..pressed the key.. runs a bunch of lines then closes...

    i check my pre..nothing..what the crap! i have novacom running and everything.. i can telnet to my pre locally w no problems I dont get this?
    Did you get any error messages regarding the webosdoctorp100ewwsprint.jar file?

    I noticed this the first time I tried.

    Make sure that you drag the webosdoctorp100ewwsprint.jar file into the 0.9 file.
  20. vapostol's Avatar
    Posts
    41 Posts
    Global Posts
    49 Global Posts
    #220  
    yep did that.. still nothing

Posting Permissions