Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 29 of 29
  1. schlk21's Avatar
    Posts
    775 Posts
    Global Posts
    776 Global Posts
       #21  
    http://forums.precentral.net/attachm...1&d=1308336246

    Which pins to connect? Red or yellow?
    Attached Images Attached Images
    Last edited by schlk21; 06/17/2011 at 02:04 PM.
    VZW Pre 2 on 2.1

    Thanks webOS Internals!

    @thereddestdog
  2. #22  
    Quote Originally Posted by schlk21 View Post
    http://forums.precentral.net/attachm...1&d=1308336246

    Which pins to connect? Red or yellow?
    Tough question. Here's what I'd do:

    Get a multimeter, and look if:
    1. If the left yellow is the same as the left red, also if the right yellow is the same as the right red
    2. No wires should be already in short, meaning that none of the 4 reds aren't touching any of the other wires

    If the middle ones are in fact isolated, you can proceed and solder them, with a small wire or with a puddle of solder.

    If the wires touch anything else, please find the way to isolate them and then solder them
    Just remember: If I helped you, press the thanks button!

    Owner of: Pre Sprint, Pre Telcel, Pre Plus AT&T, Pre 2 Unlocked, Pixi Plus AT&T, and 2 TouchPads (my Pre3 was stolen so it won't appear again here).
    Needs: Veer (anyone?)
    Apps: Subnet Calculator, FreeCam, PhotoFun, NuttyPad (work in progress)
    HomeBrew: meta-doctor and Messaging Plugins collaborator
    Twitter: @cesarneg
  3. schlk21's Avatar
    Posts
    775 Posts
    Global Posts
    776 Global Posts
       #23  
    It is the yellow pins I highlighted

    However, after shorting the leads and connecting the Touchstone, it does not charge

    I have no idea why it wouldn't work
    VZW Pre 2 on 2.1

    Thanks webOS Internals!

    @thereddestdog
  4. #24  
    Quote Originally Posted by schlk21 View Post
    It is the yellow pins I highlighted

    However, after shorting the leads and connecting the Touchstone, it does not charge

    I have no idea why it wouldn't work
    To check, install Lumberjack in your phone, and follow "everything". Then connect your charger and look the messages, it should tell you the charger type as detected by your phone.

    -- Sent from my Palm Pre using Forums
    Just remember: If I helped you, press the thanks button!

    Owner of: Pre Sprint, Pre Telcel, Pre Plus AT&T, Pre 2 Unlocked, Pixi Plus AT&T, and 2 TouchPads (my Pre3 was stolen so it won't appear again here).
    Needs: Veer (anyone?)
    Apps: Subnet Calculator, FreeCam, PhotoFun, NuttyPad (work in progress)
    HomeBrew: meta-doctor and Messaging Plugins collaborator
    Twitter: @cesarneg
  5. schlk21's Avatar
    Posts
    775 Posts
    Global Posts
    776 Global Posts
       #25  
    What should the log look like? Should it say authentic?
    VZW Pre 2 on 2.1

    Thanks webOS Internals!

    @thereddestdog
  6. #26  
    Quote Originally Posted by schlk21 View Post
    What should the log look like? Should it say authentic?
    Something like "Wall adapter, 1000mA" instead of "USB, 700mA" or 500mA

    -- Sent from my Palm Pre using Forums
    Just remember: If I helped you, press the thanks button!

    Owner of: Pre Sprint, Pre Telcel, Pre Plus AT&T, Pre 2 Unlocked, Pixi Plus AT&T, and 2 TouchPads (my Pre3 was stolen so it won't appear again here).
    Needs: Veer (anyone?)
    Apps: Subnet Calculator, FreeCam, PhotoFun, NuttyPad (work in progress)
    HomeBrew: meta-doctor and Messaging Plugins collaborator
    Twitter: @cesarneg
  7. schlk21's Avatar
    Posts
    775 Posts
    Global Posts
    776 Global Posts
       #27  
    Hm.. Lumberjack says "wall @ 1000"

    Frustrating
    VZW Pre 2 on 2.1

    Thanks webOS Internals!

    @thereddestdog
  8. #28  
    Quote Originally Posted by schlk21 View Post
    Hm.. Lumberjack says "wall @ 1000"

    Frustrating
    Same with both of my chinese 1A car chargers after shorting the middle wires. Perhaps the original chargers do something else? :S

    -- Sent from my Palm Pre using Forums
    Just remember: If I helped you, press the thanks button!

    Owner of: Pre Sprint, Pre Telcel, Pre Plus AT&T, Pre 2 Unlocked, Pixi Plus AT&T, and 2 TouchPads (my Pre3 was stolen so it won't appear again here).
    Needs: Veer (anyone?)
    Apps: Subnet Calculator, FreeCam, PhotoFun, NuttyPad (work in progress)
    HomeBrew: meta-doctor and Messaging Plugins collaborator
    Twitter: @cesarneg
  9. schlk21's Avatar
    Posts
    775 Posts
    Global Posts
    776 Global Posts
       #29  
    I tested the original Palm wall chargers, the middle USB pins are indeed connected.


    I asked Fastmac for a schematic to look at, but they won't send me one. I am out of ideas.
    VZW Pre 2 on 2.1

    Thanks webOS Internals!

    @thereddestdog
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions