Results 1 to 9 of 9
  1.    #1  
    After I do a restore my email account are gone. When I go to enter them in again it says the names and accounts are already there. Right now on the Today front page it shows 1 email but when I go into the inbox nothing is there. No account at all. I'm I missing something?
  2. #2  
    Were you restoring to a fresh device? Like restoring after a hard reset? Just asking, because trying to restore over a device that was not hard reset may cause problems.
  3. #3  
    This happened to me after a restore, I ended up deleting all references to email accounts and set them up again and that worked in my case.
  4. #4  
    Sounds like you're restoring a backup made on one phone to a new phone. I had this same problem when I replaced my unit. If so, go into sprite backup on the new device and in the settings, uncheck e-mail so it won't back it up. Do a backup and then do a restore. The phantom e-mail accounts should be gone and then you can set them up again.
    Bell Rotary --> Kyocera 6035 --> Kyocera 7135 --> Palm Treo 800w
  5. #5  
    I used this app to fix the issue.

    http://freewareppc.com/communication...ntrepair.shtml
  6. #6  
    Well that's not comforting to know it happens so often that somebody had to make an application to address the problem.
  7. #7  
    Quote Originally Posted by NicksGarage View Post
    Sounds like you're restoring a backup made on one phone to a new phone. I had this same problem when I replaced my unit. If so, go into sprite backup on the new device and in the settings, uncheck e-mail so it won't back it up. Do a backup and then do a restore. The phantom e-mail accounts should be gone and then you can set them up again.
    I just tried this twice, thinking I messed up the first time, but still no dice. I have a phantom e-mail account that says it has 4 unread messages and it won't go away. In fact my other e-mail accounts are still there too, even though I'm sure I UNCHECKED backup for e-mail.

    The e-mail messages are all gone, but the accounts are still there. Anything else I can try?

    Thanks!

    Jean
  8. bige54's Avatar
    Posts
    66 Posts
    Global Posts
    68 Global Posts
    #8  
    I had exactly the same problem. I needed a replacement phone for a hardware issue. I took a full backup, then restored it on the new phone, and my today screen said I had 10 unread emails, but the email account was not there. I had done the restore in the Sprint store, so I was able to get the old phone back. I deleted the email account on the old phone, did a new backup, then did a hard reset on the new phone and restored. I think the problem with unchecking email in Sprite, is that all that does is not backup the email items, not the account settings. I am not sure you can tell Sprite to ignore the email account settings.
  9. #9  
    I finally got rid of it by doing that. I did a hard reset then restored. For some reason, though, my AOL mail works fine, but the Comcast mail just hangs. It says connecting, then "waiting", and when I give up after 5 minues, it says "disconnecting" for about 10 minutes until I finally go into Task Manager and kill it.

Posting Permissions