Results 1 to 12 of 12
  1.    #1  
    Everyday, at seemingly random times, my 750 (WM6, AT&T) loses its internet connection. The only way I know when it happens is that, when I try to pull up a web page, it responds with 0kb and a blank screen. However, it's not limited to web -- I can't send/receive e-mail when this happens. On the other hand, I *can* make calls and send/receive text messages. My only cure so far has been to cycle the radio, but it's a pain.

    Any suggestions?

    I only have a few apps installed:
    - iLauncher
    - Magic Button
    - PhoneAlarm
    - Hidelogo
  2. #2  
    Quote Originally Posted by navinrjohnson View Post
    Everyday, at seemingly random times, my 750 (WM6, AT&T) loses its internet connection. The only way I know when it happens is that, when I try to pull up a web page, it responds with 0kb and a blank screen. However, it's not limited to web -- I can't send/receive e-mail when this happens. On the other hand, I *can* make calls and send/receive text messages. My only cure so far has been to cycle the radio, but it's a pain.

    Any suggestions?

    I only have a few apps installed:
    - iLauncher
    - Magic Button
    - PhoneAlarm
    - Hidelogo
    Happens to me too occasionally.. I reboot sometimes 2 and 3 times a day to bring it back.. I use Gmail for my email Pop site..

    the connection gets made but no internet.. It times out after a few minutes with a popup error..
  3. #3  
    I was having the same issue for a while and decided I should report it. Come to find out this is a known issue with AT&T. The work around is to go into Programs -> Proxy Manager and disable the "Force AT&T proxy".

    This will prevent that from happening. The other thing it will do is remove access to things like the AT&T mall/music/other crap AT&T would like you to use to rack up the bill. So if you don't use any of that, you shouldn't have any other issues.

    Good luck.
  4. CDG
    CDG is offline
    CDG's Avatar
    Posts
    467 Posts
    Global Posts
    2,003 Global Posts
    #4  
    Quote Originally Posted by TreoGreenhorn34 View Post
    I was having the same issue for a while and decided I should report it. Come to find out this is a known issue with AT&T. The work around is to go into Programs -> Proxy Manager and disable the "Force AT&T proxy".
    This will prevent that from happening. The other thing it will do is remove access to things like the AT&T mall/music/other crap AT&T would like you to use to rack up the bill. So if you don't use any of that, you shouldn't have any other issues.

    Good luck.
    I don't see a Proxy manager under Programs, what am I missing? Thanks
  5. #5  
    The "proxy manager" program is only on the AT&T ROM. If you're running unbranded then you'll either need to hack the reg directly, or add the proxy program.

    Follow the link to my software picks in my signature to download a copy of the proxy manager. Just copy onto your device and run to change the setttings.
    Treo 750 | AT&T | WM6| TREO750-2.27-RWE | FW 1.54.01.00

    My Treo freeware apps - http://slicktools.itrello.com
    My favorite software picks - http://slicktools.itrello.com/750-picks.html
  6. CDG
    CDG is offline
    CDG's Avatar
    Posts
    467 Posts
    Global Posts
    2,003 Global Posts
    #6  
    Quote Originally Posted by fastlerner View Post
    The "proxy manager" program is only on the AT&T ROM. If you're running unbranded then you'll either need to hack the reg directly, or add the proxy program.

    Follow the link to my software picks in my signature to download a copy of the proxy manager. Just copy onto your device and run to change the setttings.
    Thanks much fastlerner. I do have a at&t Rom though with just the "bloatware" removed, so where is this Proxy Manager hiding on mine?
  7. #7  
    All I can guess is that you probably removed the shortcut because it said AT&T.

    Try checking in your \windows directory. If you can't find it, then download the one I've got and make a new shortcut.
    Treo 750 | AT&T | WM6| TREO750-2.27-RWE | FW 1.54.01.00

    My Treo freeware apps - http://slicktools.itrello.com
    My favorite software picks - http://slicktools.itrello.com/750-picks.html
  8. CDG
    CDG is offline
    CDG's Avatar
    Posts
    467 Posts
    Global Posts
    2,003 Global Posts
    #8  
    Quote Originally Posted by fastlerner View Post
    All I can guess is that you probably removed the shortcut because it said AT&T.

    Try checking in your \windows directory. If you can't find it, then download the one I've got and make a new shortcut.
    That must be it since I can't find it anywhere. Unfortunately I cannot get to your site from work, IT block, is it posted in this forum somewhere?

    Thanks
  9. #9  
    Hmmm... Sorry to hear that. If you have a reg editor, you can make the change yourself.

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]

    Set the value in key is "EnableAutoDetect" to 1 to disable the proxy, and 0 to enable the proxy.


    Or, there is also the 3rd option. There are a couple of cab files to make the reg edit for you. One disables and the other enables. Look over here at post #26.

    http://discussion.treocentral.com/sh....php?p=1428825
    Treo 750 | AT&T | WM6| TREO750-2.27-RWE | FW 1.54.01.00

    My Treo freeware apps - http://slicktools.itrello.com
    My favorite software picks - http://slicktools.itrello.com/750-picks.html
  10. CDG
    CDG is offline
    CDG's Avatar
    Posts
    467 Posts
    Global Posts
    2,003 Global Posts
    #10  
    Quote Originally Posted by fastlerner View Post
    Or, there is also the 3rd option. There are a couple of cab files to make the reg edit for you. One disables and the other enables. Look over here at post #26.

    http://discussion.treocentral.com/sh....php?p=1428825
    Duh!!!! I have those two and I use it for the WiFi SD card, I just think of tying the two together.

    Thanks again.
  11. #11  
    Hehe... No sweat.

    The advantage of the single app is that you can make a shortcut and map it to a button for easy access to turn on or off.
    Treo 750 | AT&T | WM6| TREO750-2.27-RWE | FW 1.54.01.00

    My Treo freeware apps - http://slicktools.itrello.com
    My favorite software picks - http://slicktools.itrello.com/750-picks.html
  12. #12  
    I ran into this problem for a while as well. I hard reset about a month or so and haven't had it happen since...
    Palm III > HS Visor > Treo 600 > Treo 650 > Treo 750 > Treo Pro > PrePlus GSM

    "95% of all software issues are due to USER ERROR."

Posting Permissions