Results 1 to 9 of 9
  1. fwarchol's Avatar
    Posts
    19 Posts
    Global Posts
    47 Global Posts
       #1  
    Hello all. I have had my Pre since August of last year without too many major issues. But one thing started yesterday which I cannot explain at all.

    My battery has been decent and holding a charge very, very well until yesterday. My battery drains idle at a rate of 7%-8% per hour!

    Wifi shut off, 2 email accounts: set at manual and every 15 minutes. I have no idea what the issue is or why the sudden onset of the problem. Any ideas?

    Thanks to all in advance who respond!!!!
  2. #2  
    Try another batttery to determine if it's the phone or the battery.
  3. #3  
    Hi!
    Attached Images Attached Images
  4. Benuk's Avatar
    Posts
    200 Posts
    Global Posts
    201 Global Posts
    #4  
    Are you using the new Facebook beta app seems to have made battery life worse for me
  5. adrand's Avatar
    Posts
    26 Posts
    Global Posts
    37 Global Posts
    #5  
    I also experience this sudden onset of battery drain starting two days ago. This morning I deleted the Facebook beta app and it appears to have return to normal today. Give it a try.

    adrand
  6. fwarchol's Avatar
    Posts
    19 Posts
    Global Posts
    47 Global Posts
       #6  
    Ok, great....I'll give the FB Beta deletion a try! Thanks!!
  7. #7  
    Have you tried rebooting your phone?
  8. fwarchol's Avatar
    Posts
    19 Posts
    Global Posts
    47 Global Posts
       #8  
    Yes, I have rebooted using the power button. I removed FB Beta and it seemed to work a little.....down to 2.5% an hour......still not good!
  9. #9  
    after I updated to 1.4, my battery drain spiked to 10-11% per hour with no change in how I was using my phone. I thought the patches I had were doing something, they weren't.

    I turned off push notifications for my email accounts and battery monitor is already reporting at 4-6% now. (Email is set to check every 15m now.)

Posting Permissions