Results 1 to 10 of 10
  1.    #1  
    Dunno what's wrong, using 1.4 Pre+ and put it in airplane mode with 100% on the battery last night.

    Woke up to a dead phone - totally discharged. Are there any known bugs out there with 1.4 that cause a battery drain - any rogue apps?

    Only new app I installed compared to 2 days ago when I was running 1.35 is "myFlashlight" but am not using that app.

    Any advice would be well thanked!
  2. #2  
    i had this same problem yesterday. my phone was just sitting in my pocket and started getting really hot and died within 2 hours. the bad part was I was on a trip heading back so i couldn't text anyone without fearing my phone would die. i think it was just my really thick coat pockets making the phone really hot and draining the battery. airplane mode didn't help much at all...
  3.    #3  
    Nickel, sorry to hear that you're in my boat. Are you running any "funky" apps that you can think of?

    I don't have any tethering apps (which I have heard cause battery drain).
  4. xandrake's Avatar
    Posts
    53 Posts
    Global Posts
    110 Global Posts
    #4  
  5. #5  
    Happened to my Pre one time ... seemed like WiFi got stuck somehow, phone got really hot and the charger could barely keep up with the battery use. A complete re-boot (battery pull) fixed mine.
  6.    #6  
    Thanks but the other post doesn't really address my issue.

    I drained like mad in Airplane mode with wifi disabled.
  7. #7  
    same problem here with one of our 4 pre's - changing to a seidio 1350 didn't help, the phone goes dead overnight even in airplane mode (Sprint 1.4.1.1). +Preware...maybe some process got stuck

    Will try doctoring it.
  8. #8  
    Well uits a problem with all phones not just the + the pixi and + and Pre and + all do this idk but i hope hp fixs it
  9. #9  
    Quote Originally Posted by cyberprashant View Post
    same problem here with one of our 4 pre's - changing to a seidio 1350 didn't help, the phone goes dead overnight even in airplane mode (Sprint 1.4.1.1). +Preware...maybe some process got stuck

    Will try doctoring it.
    Doctoring it helped - now minimal drain if in airplaine mode (I think 5% per 12 hrs is what is reported elsewhere). Had a strange problem though where the memory was still full (read only errors in WebOSQI and apps wouldn't download/save) after doctoring it (since doctoring doesn't do a full erase). Worse yet ,the device wouldn't fully erase using the device info --> reset options.

    After several more doctorings, found the solution. Hooked up to PC in USB mode. Then I came up with the idea to just "format" the drive that shows up in windows! That worked, except now some applications wouldn't launch and files were missing, so I doctored it one more time and now it works just like new!

    Wierd but maybe this will help someone out.
  10. #10  
    You must have had some disobedient process or service going crazy under the hood.
    Glad you fixed it anyhow.
    I wonder if some patch isn't borking the kernel as lately this issue is coming up a lot in the forums (had it myself on my pre+ 1.4.5)
    Franklin eBookMan >> Palm Zire71 >> Lifedrive with flash mod >> Palm Pre Plus

Posting Permissions