Results 1 to 17 of 17
  1. dunamis's Avatar
    Posts
    25 Posts
    Global Posts
    250 Global Posts
       #1  
    is it just me? I open an email and all of sudden it takes almost 10 sec to retrieve email text.
  2. #2  
    No, it's not just you. I've noticed this, too. It just started noticing it today. I don't recall this being a problem in 1.1. It may have been a problem in 1.2.0 or it may have started w/1.2.1.
    Twitter: dullgeek
  3. dunamis's Avatar
    Posts
    25 Posts
    Global Posts
    250 Global Posts
       #3  
    I don't remember this even on the 1.2 phew, I thought maybe it was cause some of the tweaks I've done...
  4. hellcat_31's Avatar
    Posts
    4 Posts
    Global Posts
    5 Global Posts
    #4  
    Me too...I was like what's going on...
  5. #5  
    My email's text became slow after installing a few tweaks (keyboard, email in landscape, and advanced dictionary) yesterday. I thought it was due to the tweaks...apparently, though, others are having problems. Can anyone confirm if this is a known issue, either way?
  6. hellcat_31's Avatar
    Posts
    4 Posts
    Global Posts
    5 Global Posts
    #6  
    Hey locationman52...I did install advanced dictionary today and my Pre starting acting up on the email retrieval after that...to test it out, I uninstalled it just now and it seems to be back to normal. Thanks for the tip.
  7. dunamis's Avatar
    Posts
    25 Posts
    Global Posts
    250 Global Posts
       #7  
    yup...that was it. thanks locationman
  8. dd7293's Avatar
    Posts
    12 Posts
    Global Posts
    14 Global Posts
    #8  
    Yes! Thanks... I was having the same problem & could not figure it out. The forums are great.
  9. TexMexSol's Avatar
    Posts
    49 Posts
    Global Posts
    50 Global Posts
    #9  
    I installed the same tweaks last night and noticed my email was slow to load this morning. Looks like I'll have to wait until I get home this evening to remove the advanced dictionary since I can't find it in Preware to remove.
  10. #10  
    I read this is a bug in quickinstaller if you install the wrong tweak.
  11. lylebrous's Avatar
    Posts
    18 Posts
    Global Posts
    19 Global Posts
    #11  
    Just removed the dictionary and mine works better too!
  12. #12  
    Hmm.. Removing advanced dictionary didn't fix it for me. I removed all the tweaks and now it's better.
    Twitter: dullgeek
  13. jeking's Avatar
    Posts
    333 Posts
    Global Posts
    343 Global Posts
    #13  
    I'm glad I found this thread. The slow email thing was a real pain. I removed the dictionary tweak and it's back to normal. Yeah!!
  14. #14  
    yep +1 on same issue. resolved by removing the advanced auto correct dictionary.
  15. #15  
    I think it is because the Pre does not cache the message until you open the email. Very annoying if you ask me.
    Palm History: Palm III>IIIc>CLIÉ NR70v>CLIÉ TG50>Tungsten C>Treo 650>Treo 700p>Centro>Pre!! 6/5/09
    Phone History: Way too long

    Sorry Timmy, SERO does not work with the Pre.
    If you have an iTouch click me.
  16. diomark's Avatar
    Posts
    752 Posts
    Global Posts
    770 Global Posts
    #16  
    The dictionary replacement in the tweaks significantly slows down emails..

    (The the patch developer - the word list needs to be 5k or smaller to not slow down emails!)
    -mark
  17. drezilla's Avatar
    Posts
    29 Posts
    Global Posts
    30 Global Posts
    #17  
    Dont Use advanced dictionary!
    Admin please sticky it! i had the same problem of slow loading, got rid of adv dictionary and everything was back to normal. I ALSO believe it caused my pre to drain battery faster. I have noticed battery drainage much improved by removing the tweak.

Posting Permissions