I'm trying to get Preware on my wife's Pixi. (Verizon) I put it on my Pixi a week ago and Jason R's post walked me right through it, no problems.

If I plug in my Pixi right now, Windows sees it, and I can run WebOSquickinstall just fine.

But when I plug in my wife's Pixi, windows says it can't find software for it. (Same usb cable, same PC, same phone model and firmware, both Webos 1.4.5.1/"Verizon 1.4")
No matter where I search in the wizard it always says, "Can't install this device".

So I override the wizard and manually choose the Novacom Module driver, and it looks like it installs. But when I view USB devices I see Novacom Module, but I don't see a USB mass storage device or the extra drive letter to go with it. I have verified twice that devel mode is on and the phone has been restarted several times.


I've hit the "reinstall Novacom drivers" button 4 or 5 times to no effect.

The Novacom Windows service is running. I've restarted both the Phone and the PC several times.

Plug in MY Pixi at any time, and windows sees it, all is well. Plug back in the wife's pixi and windows can't see it/find a driver.

I hate to think that the phone could be defective in such a way that the USB connection doesn't work. But what can I be missing?

I also read a few other posts about it and tried other Webos install packages. The one from Getpreware.org said to post its log to Precentral, so it's below, in case it matters.

Any advice?

Thanks in advance,

Bob


1/25/2012 7:42:12 PM Starting IPKG Installer...
1/25/2012 7:42:12 PM Loading Settings...
1/25/2012 7:42:12 PM Extracting Resource: Installer.Settings
1/25/2012 7:42:12 PM Resource extracted to: C:\Documents and Settings\bob\Local Settings\Temp\Installer.Settings
1/25/2012 7:42:12 PM Loading Settings from Installer.Settings
1/25/2012 7:42:12 PM Reading Name...
1/25/2012 7:42:12 PM - Preware
1/25/2012 7:42:12 PM Reading Description...
1/25/2012 7:42:12 PM - Preware is a package management application for the Palm Pre. Preware allows the user to install any package from any of the open standard package repositories on preware.org (or any other location that hosts an open standard package repository).
1/25/2012 7:42:12 PM Reading Version...
1/25/2012 7:42:12 PM - 1.5.0
1/25/2012 7:42:12 PM Reading Author...
1/25/2012 7:42:12 PM - Web OS Internals Team
1/25/2012 7:42:12 PM Found Package: org.webosinternals.preware
1/25/2012 7:42:14 PM Checking Novacom Service...
1/25/2012 7:42:14 PM Trying to connect to devices on USB...
1/25/2012 7:42:14 PM Listing devices...
1/25/2012 7:42:15 PM Connecting to Novacom
1/25/2012 7:42:15 PM Host: 127.0.0.1
1/25/2012 7:42:15 PM Port: 6968
1/25/2012 7:42:15 PM Connected!
1/25/2012 7:42:15 PM Can read from stream
1/25/2012 7:42:15 PM Reading data...
1/25/2012 7:42:15 PM No devices found!
1/25/2012 7:42:15 PM No response was returned!
1/25/2012 7:42:44 PM Extracting Resource: ControlService.exe
1/25/2012 7:42:44 PM Resource extracted to: C:\Documents and Settings\bob\Local Settings\Temp\ControlService.exe
1/25/2012 7:43:01 PM Checking Novacom Service...
1/25/2012 7:43:01 PM Trying to connect to devices on USB...
1/25/2012 7:43:01 PM Listing devices...
1/25/2012 7:43:01 PM Connecting to Novacom
1/25/2012 7:43:01 PM Host: 127.0.0.1
1/25/2012 7:43:01 PM Port: 6968
1/25/2012 7:43:01 PM Connected!
1/25/2012 7:43:01 PM Can read from stream
1/25/2012 7:43:01 PM Reading data...
1/25/2012 7:43:01 PM No devices found!
1/25/2012 7:43:01 PM No response was returned!
1/25/2012 7:43:11 PM Checking Novacom Service...
1/25/2012 7:43:11 PM Trying to connect to devices on USB...
1/25/2012 7:43:11 PM Listing devices...
1/25/2012 7:43:11 PM Connecting to Novacom
1/25/2012 7:43:11 PM Host: 127.0.0.1
1/25/2012 7:43:11 PM Port: 6968
1/25/2012 7:43:11 PM Connected!
1/25/2012 7:43:11 PM Can read from stream
1/25/2012 7:43:11 PM Reading data...
1/25/2012 7:43:11 PM No devices found!
1/25/2012 7:43:11 PM No response was returned!