Results 1 to 8 of 8
  1. limoman's Avatar
    Posts
    273 Posts
    Global Posts
    301 Global Posts
       #1  
    I noticed that my external speaker seems to be only playing the right channel of mp3 files. I noticed this while using the PTunes balance adjustment. If I move the balance over to the left channel, I hear no audio.

    Is this a problem with my Treo, a flaw in PTunes, or just the way things are?

    Thanks
    Last edited by limoman; 04/28/2004 at 12:23 PM.
  2. #2  
    It's the way that the Treo hardware is set up, I believe. I think Handspring/PalmOne has hard-wired the speaker to only that one side.
  3. limoman's Avatar
    Posts
    273 Posts
    Global Posts
    301 Global Posts
       #3  
    Quote Originally Posted by rhong
    I think Handspring/PalmOne has hard-wired the speaker to only that one side.
    Can anyone verify this? I'm trying to determine if I have a problem with my Treo, or if this is the way all Treos are wired.

    If you move the balance setting in Ptunes, or any player, all the way to one channel or the other, does the external speaker play audio for both channels?

    In otherwords, is the external speaker a mono mix of both the left and right channels, or as with my Treo, right channel only.

    Thanks
  4. #4  
    I did the balance slider test - right channel only!
  5. #5  
    It is not defective, this is the way they are, I believe . Mine is left channel, however.
  6. #6  
    It's been covered in the forums more than once by the way, here's a link to a thread...

    http://discuss.treocentral.com/showthread.php?t=47852&
  7. limoman's Avatar
    Posts
    273 Posts
    Global Posts
    301 Global Posts
       #7  
    Quote Originally Posted by ericdfairchild
    I did the balance slider test - right channel only!
    Thank you very much.
  8. #8  
    Yup, this is why the tape-to-CD adapter setup doesn't work well for the Treo in the car since it is only one channel. The Best solution seems to be to get a FM broadcaster like the iRock and you can get both channels...
    _________________
    aka Gfunkmagic

    Current device: Palm Pre
    Device graveyard: Palm Vx, Cassiopeia E100, LG Phenom HPC, Palm M515, Treo 300, Treo 600, Treo 650, Treo 700p, Axim X50v, Treo 800w



    Please don't PM me about my avatar. For more info go here.

    Restore your Pre to factory settings using webos doctor and follow these instructions

Posting Permissions