Results 1 to 5 of 5
  1. jimmarako's Avatar
    Posts
    53 Posts
    Global Posts
    67 Global Posts
       #1  
    Hi,
    It seems that on my 700p that during a hotsync media from the Treo (pics, video,..) no longer sync to the PC. They did sync at one time as I had copies of these pictures on the PC. It is possible that I may have deleted some directories during a disk cleaning at one time.

    If I open Palm Desktop it shows no media at all (I have ~200 pictures on the treo/sd card). No matter what I try a Hotsync will not "sync" the pictures from my Treo to the PC (sync files, handheld overwrites desktop,.....)

    If I select a picture on my PC and do a "send it to Palm handheld" or use "Quick Install" a hotsync will move that picture to the Treo, but it will not put it in my "Palm" album. It just sticks it in the RAM directory (or toplevel SD card directory if I send it to the card).

    At this point I have deleted all photo directories from under "My Photos" on the PC (palm_photos, internal_photos,...). I also have deleted the photo folder under C:\Program Files\palm\"username"\photos.

    Is there a DB file, .ini file, or something I can delete/modify at this point? Or do I need to un-install and re-install Palm desktop on my PC? This is my work PC so I don't have the CD which means I'll need to wait until Monday.

    Thanks
    JM
  2. #2  
    Right click the Hotsync Manager icon in your desktop program tray and choose "Custom". Is there a Media conduit listed? If so, what Action is next to it?
    V > Vx > m505 > m515 > T/T > T3 > TC > 650 > 680
    <script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script>
    <a href="skype:wwgamble?call"><img src="http://mystatus.skype.com/balloon/wwgamble" style="border: none;" width="150" height="60" alt="My Skype status" /></a>
  3. jimmarako's Avatar
    Posts
    53 Posts
    Global Posts
    67 Global Posts
       #3  
    Bill,
    thanks for the quick response. The Media hotsync conduit is set to "synchronize files" by default. I've tried that setting and changing it to "Handheld overwrites desktop". Still nothing.

    While I see "syncing Media" flash by during a hotsync, it appears that the hotsync operation complete ignores the Treo or whats going on with it. A picture on the PC will go to the Treo, but nothing on the Treo comes back.

    Strange.

    JM
  4. #4  
    I suggest that you reinstall the Palm Desktop from the 700p's CD.
    V > Vx > m505 > m515 > T/T > T3 > TC > 650 > 680
    <script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script>
    <a href="skype:wwgamble?call"><img src="http://mystatus.skype.com/balloon/wwgamble" style="border: none;" width="150" height="60" alt="My Skype status" /></a>
  5. jimmarako's Avatar
    Posts
    53 Posts
    Global Posts
    67 Global Posts
       #5  
    Yeah, its starting to look that way. Fortunately I recently install a trial of CardExporterII so I'm making direct backups of my SDHC card every so often now. It would still be nice to have the hotsync tools work correctly.

    Another tidbit of info. I tried to hotsync to my home PC. The same thing is happening here...... the media is not even trying to sync up. Again, looking at the old information on the PC it appears that in the past media did get synced. While I think my home PC is setup as my "primary" PC I only hotsync to it once or twice a month. I sync up daily to my work PC.

    So while I hope the reinstall cures my work PC I'll need to be careful at home. I maybe able to re-install the Palm desktop... I just need to make sure I do not kill my wife's TX in the process.

    Thanks
    JM

Posting Permissions