Results 1 to 9 of 9
  1.    #1  
    Got my T600 yesterday. Activated phone and data pretty easily. Surfed the web last night. Today, no web access with HTTP failures. Spent time with Sprint and got many Error 67s when trying to auto provision. Hand provisioning failed also.

    Anyone else having provisioning issues today ?
    Hopeless Gearhead
  2. #2  
    No problems here - I was in So. San Francisco today and live in Redwood City with everything working in both areas.
  3. #3  
    No problemo.

    What is "hand porovisioning?"
    Palm III > Palm V > Palm Vx > (Sprint) Kyo 6035 > Handspring Treo 300
    > Handspring Treo 600 Oct.'03 > Palm Treo 700P May'06 > Treo 755P Aug.'07 > Pre(-) June'09 + TouchPad July'11 LONG LIVE webOS!!!
  4. #4  
    Originally posted by ChemEngr
    No problemo.

    What is "hand porovisioning?"
    Hand provisioning (also called Manual Provisioning) is where a Vision tech steps you through the process of entering the provisioning information that is usually entered over-the-air when you sign into Vision.
    PhoneNews.com - Complete Wireless Industry Coverage
    ChristopherPrice.net
  5. #5  
    Originally posted by davidrousseau
    Got my T600 yesterday. Activated phone and data pretty easily. Surfed the web last night. Today, no web access with HTTP failures. Spent time with Sprint and got many Error 67s when trying to auto provision. Hand provisioning failed also.

    Anyone else having provisioning issues today ?
    Call Customer Service, ask for a Vision tech, and have them try the usual steps. If that fails, ask them to file a trouble ticket, get the trouble ticket number and call back every business day to check the status of it.

    Vision provisinion bugs can be a major pain, it's the cost of fast, reliable, nationwide 3G data. The good news is that they only happen once per phone (and usually much less often).
    PhoneNews.com - Complete Wireless Industry Coverage
    ChristopherPrice.net
  6. #6  
    it just takes getting the right tech...i found that many of them mis-provision the T600. It took my a long time to get one that knew what to do. Once they did, it worked flawlessly.

    Persevere, even though it is a pain.
  7.    #7  
    I went through this but in less detail with the Treo 300, and I'm pretty familliar with Palms as well as networking. At the time I got the phone the 600 Friday evening it was pretty easy to hook up, and the data part set itself up and worked fine. I also downloaded BUsiness Connection and sync'd my ecchange email since I had the client running at work.

    I started getting HTTP errors Saturday, and when I called I asked if they were having data issues in the Bay Area, but they weren't aware of them and I could ping yahoo.com with mergic ping but not browse to it.

    (Today they are and their provisioning system is down according to Frank in data support.)

    Here's my understanding of the provisioning process. I believe the bottom line is that you should be able to do a hard reset and it will set itself up. The phone info (phone number in two places) stays in after a hard reset by the way:


    If you go to ##3282 or Network preferences, on a new phone or after a hard reset, the account says Sprint Provisioning. My Treo 300 used to Hard Reset whenever the batteries went completely dead, so it's safe to say my 300 provisioned itself at least 30 times, and you get a bunch of SMS messages that set up the account.

    They call this IOTA or Inter Over The Air provisioning. It's a little shakey at the moment it seems, but that's network life.

    Those commenting on hand provisioning seem to be correct, with the exception, that if you try to pre provision or pre populate the "provisioning account" the settings don't get saved. We had that trouble until we used ##774 and reset to factory, then we provisioned the "untitled account" and Whitney, the CSR said her manager said that would be enough to set it up after my account unlocks. They should have tools to unlock because the guy I spoke to today says it's a Windows based system (why do I worry ?) and it's a central database. He claims there is no replication. So much for his view.

    They changed my vision password during this process, and commented that I was probably locked out from several error 67 failures. It never provisioned last night, nor this morning. I called this morning and they (Frank) said the provisioning system was down. I could ride them like crazy but I think I'll try to keep the calls pretty short until I get someone that seems to know how well their provisioning system works at a particular moment.

    Based on some comments on the board, it looks like they are having "issues" and it may not be worth my time calling, unless someone on the board knows what they can do that their system won't do automatically after a herd reset is done to the Palm and the account is shown as Sprint Provisioning.
    Hopeless Gearhead
  8.    #8  
    I read on the Treo 300 forum that a guy that had a bunch of provisioning errors found his time/date was the wrong year.

    I reset from auto network time to PDA time, and changed from Mountain Time to Pacific Time. No more error 67s, no more calls to Sprint (yet) and another suggestion for them to check when autoprovisioning doesn't work.
    Hopeless Gearhead
  9. ocs
    ocs is offline
    ocs's Avatar
    Posts
    115 Posts
    Global Posts
    116 Global Posts
    #9  
    Originally posted by davidrousseau
    I read on the Treo 300 forum that a guy that had a bunch of provisioning errors found his time/date was the wrong year.

    I reset from auto network time to PDA time, and changed from Mountain Time to Pacific Time. No more error 67s, no more calls to Sprint (yet) and another suggestion for them to check when autoprovisioning doesn't work.
    I still haven't gotten the data service with sprint provisioned. See separate thread

    http://discussion.treocentral.com/tc...0b2801afe.html

    Any any case, I just made the switch from network time to PDA, and it didn't help in my case.

    I, too, am in the Bay Area. Anyone else having problems getting the Data service to work?

Posting Permissions