webOS Nation Forums >  webOS Devices >  HP Veer > Veer won't turn on. Help!
Veer won't turn on. Help!
  Reply
Like Tree1Likes

 
Thread Tools Display Modes
Old 12/13/2011, 02:23 PM   #1 (permalink)
Member
 
PreJim's Avatar
 
Posts: 348
I did a restart and it won't come back on. Everything was fine leading up to this.
I've tried to charge it. I tried holding power button and toggling the ringer switch. I opened slider. I can't think of what else to do.
I have preware installed but no patches. (Free Tether only app).
USA on AT&T.

Help me please as I love my Veer and want at least another year with it, if not more.
__________________
WebOS the best kept secret out there!

Using the Veer on AT&T and loving it.
PreJim is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2011, 02:29 PM   #2 (permalink)
Member
 
shadavis08's Avatar
 
Posts: 9,321
turn on computer and plug usb cable into computer . And while holding the volume up button connect to the veer . The veer should start up in recovery mode for you . Then unplug and power off and power on . This may or may not work.
__________________
ĦṔ-ḶøØṫ-ŦḯØη
Here is a direct link to webOS Doc for all carriers
http://www.webos-internals.org/wiki/...octor_Versions
P.S. if i have helped you and you are thankful please hit the thanks button to the right---->
shadavis08 is offline   Reply With Quote
Thanked By: PreJim
Old 12/13/2011, 04:16 PM   #3 (permalink)
Member
 
PreJim's Avatar
 
Posts: 348
It's Alive! It's Alive!
When I connected to my computer it came back. Still trying to figure out what caused it.
__________________
WebOS the best kept secret out there!

Using the Veer on AT&T and loving it.
PreJim is offline   Reply With Quote
Old 12/13/2011, 04:46 PM   #4 (permalink)
Member
 
Posts: 2,586
I had the same once. Almost given up and suddenly (after hours of trying) it came back.
I just thought it was jealous about the pre3 that I activated at that time.
__________________
Dr. Battery
somline is offline   Reply With Quote
Old 01/01/2012, 06:46 PM   #5 (permalink)
Member
 
tracks914's Avatar
 
Posts: 258
I was using my Veer this afternoon. I stuck it on the charger and went back a few hours later to make a call. It was powered down, don't know why, and won't power up, even when connected to the PC. Oh NO, I love this phone!!! I don't want it to die!!!
tracks914 is offline   Reply With Quote
Old 01/01/2012, 08:43 PM   #6 (permalink)
Member
 
tracks914's Avatar
 
Posts: 258
Ok so it was pretty warm when I took it off the charger, but wouldn't power up. I let it cool down for a couple hours, did the toggle thing, and it powered up. Battery is showing at 20%. It was 100% this afternoon when I threw it back on the charger. I put it back on the TS to charge up over night and see what happens. Fingers crossed.
tracks914 is offline   Reply With Quote
Old 01/01/2012, 08:56 PM   #7 (permalink)
Member
 
tracks914's Avatar
 
Posts: 258
Now this is just weird. On the power up process, my veer just sent me 12 un sent messages from over a month ago. ***? I was sending photos to my email and they never showed up?
tracks914 is offline   Reply With Quote
Old 01/02/2012, 10:10 AM   #8 (permalink)
Member
 
PreJim's Avatar
 
Posts: 348
Were you using bluetooth before it went dead?
That's what happened with mine. I think it was a battery drain. But all's good now, no problems since (no jinx please).
Use the magnetic power cord to charge when this happens, touchstone won't wake it up.
__________________
WebOS the best kept secret out there!

Using the Veer on AT&T and loving it.
PreJim is offline   Reply With Quote
Old 01/02/2012, 10:58 AM   #9 (permalink)
Member
 
tracks914's Avatar
 
Posts: 258
I always have blue tooth on. The magnetic cord wouldn't wake it up. I let it sit and cool down for a couple hours and it came back. Hope it was a one time thing???
Happy to have it back. Now time to look for a spare.
tracks914 is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 06:25 AM   #10 (permalink)
Member
 
gerzhwin's Avatar
 
Posts: 283
Hi folks,

now it is my turn having a seroius problem with my Veer:

– Fully charged, I took it from the cable charger before going to bed last night. This morning the battery icon was showing full charging level – I din’t check the percentage though.
– Later I was browsing some web pages, checking the App Catalog … Unfortunately I can’t tell about the battery icon, because I didn’t check for it.
– When I put it on the Touchstone it wouldn’t charge, so I tried different different electrical sockets and even again with the cable connection (like I was charging it yesterday).
– With no effect to the charging indication I did a restart. It came back with battery-question-mark icon. Again I tried all charging variations. After a while it went completely dead.

I already tried the power-button-ringer-switch method and also setting it to recovery mode (USB cable to PC plus volume-up)—no effect.

I also tried this without a SIM card and recovered this: Whithout SIM card and any cable/Touchstone connection I can bring it to life for a mere second by pressing and holding the power button (like one would do to start the device). The HP logo appears and then the display is black again. I can only do that once in a while.


Any hints or suggestions would be deeply appreciated!
Cheers gerzh
__________________
webOS is simply fabulous

TouchPad’s Virtual Keyboard Layouts: http://forums.webosnation.com/member...d-layouts.html
in isagar2004’s post: http://forums.webosnation.com/hp-tou...rrow-keys.html
gerzhwin is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 06:31 AM   #11 (permalink)
Member
 
Posts: 2,586
What I would do:
1. Leave it alone for e.g. one day and try again charging/switching on
or 2. Carefully remove the battery for some minutes. Don't break the sticker while opening.
__________________
Dr. Battery
somline is offline   Reply With Quote
Liked by zwergholdrio likes this.
Thanked By: zwergholdrio
Old 02/05/2012, 06:43 AM   #12 (permalink)
Member
 
gerzhwin's Avatar
 
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by somline View Post
What I would do:
1. Leave it alone for e.g. one day and try again charging/switching on
or 2. Carefully remove the battery for some minutes. Don't break the sticker while opening.
Alrighty, I’ll try it in this order. Thanks for the fast reply. Do you know about something that causes the issue?
__________________
webOS is simply fabulous

TouchPad’s Virtual Keyboard Layouts: http://forums.webosnation.com/member...d-layouts.html
in isagar2004’s post: http://forums.webosnation.com/hp-tou...rrow-keys.html
gerzhwin is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 06:47 AM   #13 (permalink)
Member
 
Posts: 2,586
No, but I had this on my Veer too. Fortunately it "repaired" it self after some minutes (switched of, no charger and couple of minutes later at charger it started up normal)
The question mark means that the device doesn't recognize the battery(chip).
This is done by the A6 chip inside the device. The firmware of that chip is closed source.
__________________
Dr. Battery
somline is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 06:53 AM   #14 (permalink)
Member
 
gerzhwin's Avatar
 
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by somline View Post
No, but I had this on my Veer too. Fortunately it "repaired" it self after some minutes (switched of, no charger and couple of minutes later at charger it started up normal)
The question mark means that the device doesn't recognize the battery(chip).
This is done by the A6 chip inside the device. The firmware of that chip is closed source.
Aha! Interesting, thanks! Now I understand why people are so frightened about doing the A6 update.
__________________
webOS is simply fabulous

TouchPad’s Virtual Keyboard Layouts: http://forums.webosnation.com/member...d-layouts.html
in isagar2004’s post: http://forums.webosnation.com/hp-tou...rrow-keys.html
gerzhwin is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 07:01 AM   #15 (permalink)
Member
 
Posts: 2,586
Quote:
Originally Posted by gerzhwin View Post
Aha! Interesting, thanks! Now I understand why people are so frightened about doing the A6 update.
Yes this is exactly the problem.
If the flashing goes wrong the device will not start anymore because it's not recognizing the battery.
Good luck and maybe you want to participate on our next meeting in Berlin "PalmStammtisch".
I think it will be on the 2012/02/14 at Herzlich Willkommen bei Molly Malones Irish Pub Restaurant.
Just follow @PalmStammtischB on twitter.
__________________
Dr. Battery
somline is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 07:20 AM   #16 (permalink)
Member
 
gerzhwin's Avatar
 
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by somline View Post
Good luck and maybe you want to participate on our next meeting in Berlin "PalmStammtisch".
I think it will be on the 2012/02/14 at Herzlich Willkommen bei Molly Malones Irish Pub Restaurant.
Just follow @PalmStammtischB on twitter.
Great! I’d love to and I am really on to make this possible! Following now …
__________________
webOS is simply fabulous

TouchPad’s Virtual Keyboard Layouts: http://forums.webosnation.com/member...d-layouts.html
in isagar2004’s post: http://forums.webosnation.com/hp-tou...rrow-keys.html
gerzhwin is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 07:34 AM   #17 (permalink)
Member
 
Posts: 2,586
Great, looking forward to meet you there and good luck with your Veer.
on twitter: @matsomline
__________________
Dr. Battery
somline is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 09:43 AM   #18 (permalink)
Member
 
gerzhwin's Avatar
 
Posts: 283
Eureka! Looks like it’s working again: big battery loading icon on screen. Hope the storage battery isn’t aged out yet …
__________________
webOS is simply fabulous

TouchPad’s Virtual Keyboard Layouts: http://forums.webosnation.com/member...d-layouts.html
in isagar2004’s post: http://forums.webosnation.com/hp-tou...rrow-keys.html
gerzhwin is offline   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 01:13 PM   #19 (permalink)
Homebrew Developer

 
Posts: 2,358
Quote:
Originally Posted by gerzhwin View Post
Eureka! Looks like it’s working again: big battery loading icon on screen. Hope the storage battery isn’t aged out yet …
I also noticed fast battery drain at times, could be that it just drained out quickly somehow.
Herrie is online now   Reply With Quote
Old 02/05/2012, 01:41 PM   #20 (permalink)
Member
 
gerzhwin's Avatar
 
Posts: 283
Yeah, webOS has problems with playing audio: mostly the sound is still playing after the app/stream is closed. maybe it was stuck with streaming the videos’ audio in the background …
__________________
webOS is simply fabulous

TouchPad’s Virtual Keyboard Layouts: http://forums.webosnation.com/member...d-layouts.html
in isagar2004’s post: http://forums.webosnation.com/hp-tou...rrow-keys.html
gerzhwin is offline   Reply With Quote
Reply

 

Thread Tools
Display Modes



 


Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0