Results 1 to 9 of 9
  1. swaldman's Avatar
    Posts
    69 Posts
    Global Posts
    72 Global Posts
       #1  
    Hi; I've just tried setting up 2-factor auth with GAuth, but at the "verify" step I always get told "The code is incorrect. Try again."

    This is a Palm Pre, GSM version, WebOS 1.4.5, on O2 in the UK.
    It's a google apps domain.

    Any ideas?!
    Thanks
  2. #2  
    Hmm - are you using version 1.0.2 of GAuth? 1.0.1 and earlier has a serious bug that caused about half of all results to be wrong.

    If you are using 1.0.2, I'll try to look into this. I haven't tried it for a google apps domain so it's possible the algorithm is different...
    My apps: FlightPredictor, LJ for WebOS (LiveJournal client), We the People, Private Browser, GAuth (Google two-factor authenticator), BoardGameGeek, PasswordHash
  3. swaldman's Avatar
    Posts
    69 Posts
    Global Posts
    72 Global Posts
       #3  
    1.0.2 I'm afraid.
    Re making sure the time is right - I should double-check what time zone gmail is set to... only I can't find where to do that...?!
  4. #4  
    I was just unable to enter the right code briefly, after successfully doing so several days ago. Google help suggested I make sure the time on my device was the same as on my computer. Sure enough, today my Palm has drifted about six minutes into the future and after syncing it back to our time, everything was working again.

    So swaldman, if you haven't solved this already, maybe you could try temporarily setting the clock on your Pre to show the time that's on your computer. Or you're saying you did that already? I haven't fiddled with any time zone settings, though I know I have them setup correctly for Google Calendar. Can't find where you could setup time zone for your Google Account.

    Greg, thanks a lot for this app!
    Want to get the best Android Apps on your webOS device? Tell HP we need OpenMobile ACL!
    Sign the petition today at http://www.ipetitions.com/petition/a...apps-on-webos/
  5. #5  
    Thanks domicius! Maybe I should add a description of time sync problem in the app somehow...
    My apps: FlightPredictor, LJ for WebOS (LiveJournal client), We the People, Private Browser, GAuth (Google two-factor authenticator), BoardGameGeek, PasswordHash
  6. swaldman's Avatar
    Posts
    69 Posts
    Global Posts
    72 Global Posts
       #6  
    Just tried tweaking the time back and forward a minute or two, to no avail.

    Frankly, this wouldn't be a workable solution anyway - the Pre's clock drifts very badly, so if it was necessary to turn off network time setting I'd need to correct the time every day!

    I think, for now, I give up on 2-factor auth.
    But thank you for the app, and for the effort.
  7. #7  
    Sorry for the trouble :-(

    Unfortunately, the need to have the time the same on the phone as the server is really a key to the whole two-factor scheme, which leads to problems like this...
    My apps: FlightPredictor, LJ for WebOS (LiveJournal client), We the People, Private Browser, GAuth (Google two-factor authenticator), BoardGameGeek, PasswordHash
  8. swaldman's Avatar
    Posts
    69 Posts
    Global Posts
    72 Global Posts
       #8  
    Quote Originally Posted by gregstoll View Post
    Sorry for the trouble :-(

    Ach, not your fault! :-)
    THanks again.
  9. #9  
    I'm having this exact same problem with GAuth 1.1.0. The server will just tell me the code is wrong, and give me a tip: "codes are time-dependent, blah blah".

    I'm in Sweden, on a pre2 (webos version 2.1.0).

    Could this be a problem with DST or something?

Posting Permissions